BATI ŞERİA'DA ÇATIŞMA

 

Görüntülenme: 2276 Tarih: 21 Temmuz 2020 15:32
BATI ŞERİA'DA ÇATIŞMA

Yaptığı saldırı ve zulümlerle gündemden düşmeyen işgalci İsrail güçleri ile Filistinli gençler arasından dün (20 Temmuz Pazartesi) gece Batı Şeria’da yer alan Kalkilya'nın güneyindeki Hable beldesi yakınında çatışmalar yaşandı.
 
Görgü tanıkları, Kalkilya'nın güneyindeki Hable beldesi yakınında yaşanan çatışmalarda işgalci İsrail güçlerinin Filistinli gençlere gerçek merminin yanı sıra göz yaşartıcı gaz bombalarıyla müdahale ettiğini aktardı. 
 
Irkçı Ayrım Duvarıyla 1948’te işgal edilmiş topraklardan ayrılan ve yıllardan beri abluka altında olan Kalkilya kentinde özellikle de kentin kuzeyinde işgal güçleri ile Filistinli gençler arasında neredeyse günlük olarak çatışmalar yaşanıyor.
 
Kalkilya kenti, topraklarında kurulan Yahudi yerleşim birimlerinden, tarım arazileri üzerinden yapılan yollardan ve Irkçı Ayrım Duvarından dolayı sürekli sorun ve çatışmaların yaşandığı bir bölge haline dönüşmüş durumda.
 
Kalkilya kenti, işgal altındaki Batı Şeria'nın 1948’de işgal edilmiş Filistin toprakları sınırına en yakın kentidir. Siyonist İsrail rejimi, işgali altında tuttuğu Kalkilya kenti çevresinde geniş bir Yahudi yerleşim birimini kurmayı planlıyor.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar