NETANYAHU'YU PROTESTO EDEN GÖSTERİCİLER NE İSTİYOR?

 

Görüntülenme: 2247 Tarih: 21 Temmuz 2020 07:48
NETANYAHU'YU PROTESTO EDEN GÖSTERİCİLER NE İSTİYOR?

Siyonist rejimin işgal ettiği topraklarda yaşayanlar 4 haftadır devam eden gösterilerinde rejim elebaşlarından başbakan Benyamin Netanyahu’nun yolsuzluk dosyaları ve başına buyruk siyasetlerine karşı itiraz amacı ile işgal edilen Kudüs’teki ikametgahı önünde gösteri düzenlediler.

Netanyahu son 1,5 yıda bir çok sorunla karşı karşıya gelmiştir. Onun en önemi sorunu, kabineyi kurmakta başarısız kalmasıdır. Netanyahu ardı ardına düzenlenen 3 tur seçimin ardından mecliste çoğunluk sandalyeleri kazanarak kabineyi kurmakta başarısız kaldı. Sonuçta mecburen başlıca rakibi olan Mavi Beyaz parti başkanı Beni Gantz ile koalisyon kurmak zorunda kalarak kabineyi kurmayı başardı.
Buna rağmen başbakan olarak görev süreci bir kez daha tehlikeye düştü. Netanyahu’nun yargıdaki yolsuzluk ve görevi kötüye kullanma yargı dosyaları, işgal edilen topraklarda yaşayanların geçim sıkıntısı ile beraber onun Aşil topuğu haline gelmiştir. 
Netanyahu son yıllarda yargıdaki 4 dosyası ile başı dertte. 
"1000 numaralı" dosyada Netanyahu'nun 2007-2016 yıllarında iş adamlarından "hediye" adı altında 283 bin dolar değerinde pahalı hediyeler aldığı ifade ediliyor.
 “2000 numaralı” dosyası ise kabinesi ile ilgili iyi haberleri ön plana çıkartmak için yediot ahoronot gazetesinin sahibi ile anlaşarak rakip gazete “İsrail Hiyum”a kısıtlama uygulamakla ilgilidir.
“3000 numaralı” dosya ise, İsrail'in denizaltı alımı için Almanya'yla imzaladığı sözleşmeyle alakalı. Alım sürecinde Netanyahu'ya yakın isimlerin İsrailli bazı üst düzey yöneticilere, denizaltı alımının Almanya'dan yapılması için rüşvet vermesi dosyasıdır. 
Ve "4000 numaralı" telekomünikasyon yolsuzluğu soruşturması kapsamında Başbakan Netanyahu, Shaul Elovictch'in sahibi olduğu "Bezeq" medya şirketine ait "Walla News" adlı internet sitesinde, ailesi lehine haberlere yer verilmesi karşılığında söz konusu şirkete 276 milyon dolar değerinde mali imtiyaz sağlamakla suçlanıyor.
Korsan rejim başsavcılığı şubatın sonlarında 1000, 2000 ve 4000 numaralı dosyalarda Netanyahu aleyhinde suç duyurusunda bulundu.
Netanyahu rejimin yargı yapısındaki nüfuzu sayesinde yolsuzluk suçlamalarından kurtulmaya çalıştı, fakat işgal topraklarında yaşayanlar kabinenin Korona salgınına karşı mücadeledeki kötü yönetimi nedeni ile baskı altında kalınca başbakanın görevden çekilmesini istiyorlar.
Korsan rejim eski savaş bakanı Avigdor Liberman “İsrail’de kötü sosyal ve ekonomik durumu nedeni ile medeni itaatsizliklerin baş gösterme ihtimali bulunuyor.”
Yediot Ahoronot yayınladığı bir makalede Netanyahu’nun Korona salgınına karşı mücadelede zayıf çalışmasını eleştirerek Koronavirüs’ün, Siyonistler için Netanyahu’nun daha tehlikeli bir virüs olduğunu gösterdiğini yazdı.
Yazının devamında Siyonistlerin kötü ekonomik şartlarda karşı karşıya oldukları halde Netanyahu’nun kendi mali yolsuzluk dosyaları için yüklü paralar harcadığı yazılıyor.
Netanyahu halka uygulanan baskıları hafifleterek gösterilerin durması için önerdiği bazı mali yardım paketi uyarınca 3 kişilik ailelere 583 dolar, 4 kişilik ailelere 729 dolar, 5 veya daha kalabalık ailelere 875 dolar ve bekarlara da 218 dolar mali yardım yapılacak.
Fakat önemli olan konu, korsan rejim kabinesinde başbakanın önerdiği yardım paketi konusunda hiçbir anlaşmanın olmamasıdır. Hükümet ortağı Beni Gantz halka mali yardımı eleştirerek yapılacak yardımların aile gelirleri ile orantılı ve yoksul ve orta kesime yapılmasını savunuyor.
Görünen o ki işgal edilen topraklarda Korona salgınındaki artış süreci, halkın gösterilerinin devam etmesi ve Netanyahu’ya baskıların artarak devam etmesine sebep olacaktır.

parstoday

Yorumlar