KASSAM TUGAYLARI SİYONİST ASKERLERİ NASIL ESİR ALDIKLARINI AÇIKLADI

 

Görüntülenme: 5492 Tarih: 21 Temmuz 2020 06:31
KASSAM TUGAYLARI SİYONİST ASKERLERİ NASIL ESİR ALDIKLARINI AÇIKLADI

Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları, Siyonist bir askeri esir alışlarının 6. yıldönümünde bu operasyonla ilgili bazı bilgileri kamuoyu ile paylaştı.
İzzeddin El Kassam Tugayları, Siyonist asker Oron Shaul'un esaretinin 6. yıldönümünde bir bildiri yayınladı.
El Ahd sitesinin haberine göre,  6 yıl önce 20 Temmuz'da Kassam Tugayları, Gazze'nin doğusunda yer alan Hayye'l Tufah bölgesinde gerçekleştirilen bir operasyonda 6092065 numaralı Siyonist asker Shaul'un esir alındığını duyurmuştu. 
Bu operasyonda 14 Siyonist asker öldürüldü ve Golan Ordusu komutanının da aralarında bulunduğu onlarca asker yaralandı.

Kassam Tugayları yeni yayınladığı bildiride kamuoyu ile şu bilgileri paylaştı: Eğer Siyonist liderler ölü ve yaralılar konusunda yalan söyleyebildilerse şimdi bu askerin akıbeti hakkında halkına cevap versinler bakalım.
Hamas'ın askeri kanadı ayrıca şunları kaydetti: Operasyon hicri kameri 22 Ramazan 1435'te sabaha karşı gerçekleştirildi. Bu yüzden düşman ordusunun kabusu olarak baki kalacak.

Kassam Tugayları bu Siyonist askerin esir alınma şekliyle ilgili de şu bilgileri paylaştı: Bizler Siyonist askerleri daha önceden hazırlanan mayınlı bölgeye kadar çekmeyi başardık. Bizim mücahitlerimiz Siyonistlerin zırhlı araçları buraya ulaştığında mayınları patlattılar ve ardından da araçlara doğru harekete geçerek kapıları açıp yakın mesafeden ateş açtılar.
Operasyonun üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen Siyonist rejim sahip olduğu tüm istihbarat imkanlarıyla bu askerin ve beraberindeki üç kişinin esareti ile ilgili başlarına ne geldiğine dair hiçbir bilgi edinemedi.
Bu Siyonistler, 2014 yılında Gazze'ye karşı yürütülen 51 gün savaşları esnasında esir alındı ve Filistin direnişi bu esirleri kullanarak Siyonist rejim zindanlarındaki esirlerini kurtarabileceği konusunda umutlu.

kudusgunu.com

Yorumlar