SİYONİST İSRAİL İRAN'A BASKI KONUSUNDA HANGİ ÜLKEDEN YARDIM İSTEDİ?

 

Görüntülenme: 2251 Tarih: 21 Temmuz 2020 16:05
SİYONİST İSRAİL İRAN'A BASKI KONUSUNDA HANGİ ÜLKEDEN YARDIM İSTEDİ?

Qodsna'nın Jerusalem Post gazetesinden aktardığı habere göre; Siyonist rejim dışişleri bakanı, Atom Enerjisi Kurumu üyesi olan Macaristan'dan bu uluslararası kurumda İran'a baskı uygulamasını istedi.
Mezkur gazete konu ile ilgili haberinde şunları kaydetti: Gabi Ashkenazi Macar mevkidaşı ile yaptığı görüşmede  ondan, nükleer anlaşmayı ihlal ettiğini öne sürdüğü İran'ı bu konuda hesap vermeye zorlamasını talep etti.
Ashkenazi görüşmenin ardından yaptığı açıklamada şunları iddia etti: Biz İran'ın bölgedeki istikrar ve barış için en büyük tehlike olduğunu düşünüyoruz. İsrail, İran'ın nükleer silah üretmesine ve sınırımızda varlığını pekiştirmesine asla izni vermeyecektir.
Siyonist bakan kışkırtıcı sözlerine şöyle devam etti: Dünya İran'ı hesap vermeye zorlamalı ve yıkıcı faaliyetlerine karşı tepkisini göstermeli.
Tıpkı Jerusalem Post'un da yazdığı gibi Macaristan, çeşitli baskıları dikkate almaksızın İsrail'i savunma taahhüdüne bağlı kalmakta ve uluslararası camiada desteklemektedir.
Haber kaynakları ise Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Rafael Grossi'nin imalarının İran'a baskıların artacağının habercisi olduğu görüşünde.

kudusgunu.com

Yorumlar