BATI ŞERİA'DA TUTUKLAMA FURYASI

 

Görüntülenme: 2121 Tarih: 13 Temmuz 2020 21:01
BATI ŞERİA'DA TUTUKLAMA FURYASI

Siyonist İsrail güçleri, bu sabah işgal altındaki Batı Şeria’da aralarında özgürleştirilmiş eski esirlerin de olduğu Filistinli vatandaşlara yönelik tutuklama operasyonu düzenledi. 
 
İşgal güçleri, 18 yaşındaki Filistinli genç eski esir Mutez Velid Şuvek’in Kudüs’teki evine baskın düzenleyip başta Filistin bayrağı olmak üzere eşyalarına el koydu.
 
İşgalci İsrail güçleri, Cenin kentinin güneybatısında yer alan Arabe beldesine düzenlediği baskın sırasında özgürleştirilmiş 3 eski esiri tutukladı.
 
Siyonist güçler, özgürleştirilmiş eski esir Muhammed Kerim İyad’ı, Beytulahim kentinde yer alan Dehişe Mülteci Kampındaki evine baskın düzenleyip telefonu ve bilgisayarına el koyduktan sonra tutukladı.
 
Dehişe Mülteci Kampında işgal güçleri ve Filistinli gençler arasında çatışmalar yaşandı. İşgal güçleri, göz yaşartıcı gaz bombalarıyla gençlere müdahale etti.
 
Diğer yandan işten çıkıp Kudüs’teki evine dönen Mustafa Kamil adındaki Filistinli vatandaş, işgal güçleri tarafından tutuklandı. İşgal güçleri, Teku beldesinde aralarında özgürleştirilmiş bir eski esirin de bulunduğu 3 Filistinliyi tutukladı.
 
İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te sık sık evlere baskın düzenleyen İsrail güçleri, çeşitli iddialarla Filistinlileri gözaltına alıyor. Sıradan hale gelen gözaltılar sonrası aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Filistinlilerden bazıları günlerce gözaltı merkezlerinde tutuluyor.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar