ÇEK CUMHURİYETİ'NDE SİYONİST İSRAİL PROTESTO EDİLDİ

 

Görüntülenme: 2024 Tarih: 11 Temmuz 2020 21:57
ÇEK CUMHURİYETİ'NDE SİYONİST İSRAİL PROTESTO EDİLDİ

Çek Cumhuriyeti'nin başkenti ve en büyük şehri olan Prag’da, Siyonist İsrail'in, işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan gayrimeşru yerleşim birimleri ve Ürdün Vadisi'ni "ilhak" planı protesto edildi.

Çekya’daki Filistinlilerin kurduğu derneklerin çağrısı üzerine başkent Prag’ın Eski Şehir (Staromestske Namesti) Meydanı’nda bulunan ve ülkede en çok ziyaret edilen mekânlar arasında yer alan Jan Hus anıtının önünde düzenlenen gösteriye, yüzlerce kişi katıldı.
Gösteriye katılan protestocular,  ellerinde, işgalci İsrail’in ilhak planını ve uluslararası kanunları ihlal etmesini kınayan pankartlar taşıdı. 
Filistin davasını tasfiye etmeyi amaçlayan Yüzyılın Anlaşması ve Batı Şeria’nın ilhak planı başta olmak üzere siyonist rejim İsrail’in tüm hukuksuz uygulamalarını reddettiklerini belirten göstericiler, İsrail’e karşı bütün Filistinlilerin birlikte mücadelede edeceğine vurgu yaptı.
''Filistinlilerin hayatı değerli'', ''Filistin için özgürlük'' yazılı dövizler taşıyan göstericiler, İsrail rejimin Batı Şeria'yı ilhak planlarına tepki gösterdi.
Göstericiler "Toprak gaspı suçtur, ses çıkarmamak da", "Tüm Filistinli esirler serbest bırakılsın", "İlhaka hayır - Filistin'de ırkçı ayrımcılığı durdurun" şeklinde döviz ve pankartlar taşındı.

 

Protestocular eylemle, Çekya’daki Filistinlilerin, İsrail'in ilhak planına karşı seslerini yükselttiklerini ifade ederek, "Uluslararası hukuka aykırı olan ilhak planına karşı uluslararası etki ve yetki sahibi ülke ve kurumların bir şeyler yapması gerekir." dedi.
parstoday

Yorumlar