YARIN BATI ŞERİA'DA FİLİSTİNLİLER İLE SİYONİST GÜÇLER ARASINDA BÜYÜK ÇATIŞMALAR YAŞANABİLİR

 

Görüntülenme: 2294 Tarih: 30 Haziran 2020 13:54
YARIN BATI ŞERİA'DA FİLİSTİNLİLER İLE SİYONİST GÜÇLER ARASINDA BÜYÜK ÇATIŞMALAR YAŞANABİLİR

Filistinli direniş grupları, İslami cemaatlerin liderleri ve aktivistler, Batı Şeria’daki bazı bölgelerin ve Ürdün Vadisi’nin ilhak yoluyla işgal edilmesi planının hayata geçirilme tarihi olarak belirlenen Çarşamba gününün İsrail için kara gün olarak tarihi geçmesi amacıyla Filistin halkını ilhak kararını protesto etmeye davet etti.
 
Filistin davasının öncüleri, Ramallah kentinde bulunan askeri kontrol noktalarının ateşe verilmek suretiyle yakılmasına dönük çağrılarda bulundu.
 
Aynı şekilde Filistin’in Beytulahim kenti için de benzer çağrılar yapıldı. Bu bağlamda yapılan çağrılarda, Filistin halkının topraklarını ve haklarını savunmak üzere ilhak kararını protesto eden gösteri yürüyüşlerinin düzenlenmesi gerektiği vurgulandı.
 
Keza Filistin'in Batı Şeria bölgesinde bulunan Cenin kenti sakinlerinin de harekete geçmesi istendi. Yapılan açıklamalarda, hak ve hukuktan bihaber olan İsrail’in ilhak planının boşa çıkarılması için Siyonist askerlerle çatışmalar başlatılması talep edildi.
 
Diğer taraftan geçen hafta Filistinli direniş grupları, Çarşamba gününü ”Öfke Günü” ilan etmişti. Konuya ilişkin olarak Hamas da açıklamada bulunmuştu.
 
Hamas'ın Batı Şeria'daki yöneticilerinden Vasfi Kubha, yaptığı yazılı açıklamada, Filistinli direniş gruplarının, İsrail işgal rejiminin Batı Şeria'ya yönelik ilhak planına karşı 1 Temmuz Çarşamba gününü Öfke Günü olarak ilan etmesinin doğru yönde atılan bir adım olduğunu belirtmişti.
 
Hamas, Fetih, İslami Cihad Hareketi, Filistin Halk Partisi ve diğer bazı grupların da aralarında olduğu Filistin direniş grupları, Gazze'de İsrail'in, işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan Yahudi işgal birimleri ve Ürdün Vadisi'ni "ilhak" planını görüşmek üzere toplanmıştı.
 
"İlhak Planına ve Yüzyılın Anlaşması'na Karşı Birlik Halinde" sloganıyla düzenlenen konferansta, İsrail'in planlarına karşı katılımcı tüm Filistinli grupların uzlaşı sağladığı bir ulusal plan belirlenmişti.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar