HAMAS'TAN DİRENİŞÇİ EL BERGUSİ AİLESİNE ÖVGÜ

 

Görüntülenme: 2351 Tarih: 26 Haziran 2020 19:58
HAMAS'TAN DİRENİŞÇİ EL BERGUSİ AİLESİNE ÖVGÜ

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), İsrail Ofer Askeri Mahkemesi'nin, Filistinli esir Asım el-Bergusi’ye dört kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası kararı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
 
Hamas hareketi tarafından konu hakkında yapılan yazılı açıklamada, kahraman Filistinli esir Bergusi’nin dört kez ağırlaştırılırmış müebbet hapse mahkûm edilmesinin iftihar nişanı olduğu kaydedildi.
 
Siyonist İsrail mahkemelerinin belirlediği hapis cezalarının bir kıymeti harbiyesi olmadığına dikkat çekilen açıklamada, işgal zindanlarındaki esirlerin özgürleştirilmesinin direniş hareketinin bir vaadi olduğu ve er ya da geç bu vaadin gerçekleşeceği vurgulandı.
 
Açıklamasında Hamas hareketi, İsrail’in her türlü baskı, haksız uygulamalar ve sindirme politikalarına maruz kalmalarına rağmen işgale karşı başlattıkları direnişten taviz vermediklerinden ötürü başta esir Asım olmak üzere bütün el-Bergusi ailesini kutladı.
 
Hamas, el-Bergusi ailesinin Filistin’in kutsal davası yolunda fedakârlık yapmaktan hiç geri durmadığına işaret ederek, “işgalci İsrail’in zulmüne karşı dik duruşuyla ön plana çıkan söz konusu ailenin direnişin canlı bir sembolü olduğunu” belirtti.
 
Açıklamada Filistinli esir Asım el-Bergusi’nin bazı yakın akrabalarının maruz kaldığı zulümlere dikkat çekilerek, “El-Bergusi ailesinden ve aynı zamanda esirin amcası olan Nail el-Bergusi, ömrünün yarım asra yakınını işgal zindanlarında geçirdi. Aynı şekilde esirin amcası Ebu Asıf el-Bergusi, 30 yılı aşkın bir süreyi İsrail zindanlarında geçirmenin yanı sıra şu an bile esaret hayatı devam etmektedir.” ifadelerine yer verildi.
 
İsrail Ofer Askeri Mahkemesi, dün (24 Haziran Çarşamba) Filistinli esir Asım Ömer el-Bergusi hakkında 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası kararı vermişti.
 
Filistinli Esirler Medya Ofisi dün yaptığı açıklamada, işgalci İsrail mahkemesinin esir el-Bergusi hakkında 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdiğini söylemişti.
 
Siyonist İsrail rejimi mahkemesi, 28 Kasım 2019’da el-Bergusi’yi iki İsrail askeri ve bir Yahudi yerleşimcinin ölümüne sebep olduğu iddiasıyla suçlamıştı.
 
İsrail istihbaratına yakınlığıyla bilinen Walla haber sitesi, Asım el-Bergusi’nin geçen yıl Ramallah yakınlarında gerçekleştirdiği bir eylemde iki İsrail askerinin ve bir Yahudi yerleşimcinin ölümüne yol açtığı suçlamasıyla mahkum edildiğini belirtmişti.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar