KATİL TRUMP BATI ŞERİA HAKKINDA AÇIKLAMA YAPACAK

 

Görüntülenme: 1848 Tarih: 26 Haziran 2020 10:46
KATİL TRUMP BATI ŞERİA HAKKINDA AÇIKLAMA YAPACAK

Beyaz Saray Sözcüsü Kellyanne Conway, Başkan Donald Trump'ın yakında İsrail'in ilhak planına ilişkin bir açıklama yapacağını duyurdu.
 
İsrail Devlet Televizyonu (KAN) haberine göre Conway, "Trump, Ortadoğu'da barışı sağlamak için bir garantör olmak istiyor" ifadesini kullandı.
 
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Batı Şeria'nın bazı bölgelerini ilhak edip etmeyeceği kararının İsrail'e ait olduğunu söyleyerek ilgili ülkelerle temas halinde olduğunu sözlerine eklemişti.
 
Pompeo, Israel Hayom adlı gazeteye verdiği mülakatta ise, "İsrail'in ilhak konusunda çok aceleci davranmaması gerektiğini" belirtmişti.
 
Bu bağlamda yedi Avrupa ülkesi, Fransa, İngiltere, Belçika, Almanya, Estonya, İrlanda ve Norveç ortak bir açıklama ile İsrail'i, ilhak planının uygulanmasından doğabilecek korkunç sonuçlar konusunda uyardı.
 
ABD'nin onayını alma umuduyla Netanyahu, İsrail egemenliğini genişletmek için Batı Şeria’daki yasadışı Yahudi yerleşim birimlerini ve Ürdün Vadisi'ni ilhak etme projesini başlatmayı hedeflerken, pek çok ülke İsrail yerleşimlerini yasadışı olarak görüyor.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar