GASIP İSRAİL'İN BATI ŞERİA'YI İŞGAL PLANINA KARŞI BASKILAR ARTIYOR

 

Görüntülenme: 2159 Tarih: 24 Haziran 2020 03:31
GASIP İSRAİL'İN BATI ŞERİA'YI İŞGAL PLANINA KARŞI BASKILAR ARTIYOR

Batı Şeria'nın bazı bölümlerinin işgal altındaki topraklara ilhak planının uygulanması için belirlenen zamana bir hafta kala, Siyonist rejim İsrail'e yönelik baskılar artmaya devam etmektedir.

Siyonist rejim başbakanı ve Likud Partisi başkanı Binyamin Netanyahu ve Beyaz-Mavi koalisyonu başkanı Benny Gantz  geçen Nisan ayında  koalisyon kabine kurma çerçevesinde vardığı anlaşma kapsamında, Batı Şeria'nın yüzde 30'unun  Temmuz'un başından itibaren işgal altındaki topraklara ilhak hususunda anlaştılar. 
Bu planın uygulanması tarihine yaklaşınca  Siyonist rejim kabinesine farklı düzeylerde baskılar artmaktadır. 
Bu konuda, Netanyahu kabinesi içinde de ciddi ihtilaflar baş göstermektedir. Bu planının Temmuz'un başından itibaren uygulanmasına  vurgu yapan  Netanyahu, planın ertelenmesini isteyen Benny Gantz'a  karşı çıkmaya devam etmesi halinde   İsrail'de dördüncü kez parlamento seçimleri düzenleyeceği uyarısında bulundu. 
Filistin'in içinde ise  Batı Şeria ve Gazze Şeridinde farklı Filistinli gruplar bu sinsi plana karşı ortak görüş sergiliyorlar. Bu çerçevede Filistin Özerk Teşkilatı'nın resmi sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne Filistin milletinin uzun zamandır mücadele yolunu kat ettiğini ve bu yüzden hiçbir zaman yeni komplonun hayata geçirilmesine müsaade etmeyeceğini belirtti. 
Bu arada Filistin halkı da  bu plana karşı gösteriler düzenleyerek  Siyonist rejimin Batı Şeria'nın yüzde 30 kadarını işgal altındaki topraklara ilhak planını  ve bu yöndeki çabaları kınadı. 
Bu çerçevede Siyonist rejim İsrail aleyhindeki baskılar uluslararası düzeyde de artmaktadır.  Bir yandan İsrail rejiminin Batı Şeria'nın bazı bölümlerini işgal altındaki topraklara ilhak çabalarına karşı sözlü itirazlar ve eleştiriler pratik eleştirilere ve itirazlara dönüştü; nitekim Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği, Rusya Federasyonu, Çin ve bir kaç Batılı ülke temsilcileri El- Agvar bölgesindeki Eriha şehrinin güney kapısının yakınlarında binlerce kişinin düzenlediği protesto gösterilerine katıldılar. 
Bir diğer yandan ise  Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi   de Salı günü  Cenevre'deki  43'üncü  oturumunda 36 evet, 2 hayır ve 9 çekimser oy ile Siyonist rejim İsrail karşıtı " Yerleşim Yerleri Kararnamesini" onayladı. Bu karar çerçevesinde Batı Şeria'daki Filistin topraklarında faaliyet gösteren Siyonist rejime ait işletmelerin yaptırımlara tabii tutulması istendi. Ayrıca söz konusu işletmeler ile bağlantıda bulunan kişilerin de uluslararası kurallar ve yasalara göre  ceza alacakları hususunda uyarılar yapıldı. 
Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi de 2 çekimser oya karşı 43 oyla onayladığı kararda  Filistinlilerin kendi kaderlerini belirleme hakkına vurgu yaptı. 
Siyonist rejim İsrail'e Batı Şeria'nın bazı bölümlerini işgal altındaki topraklara ilhak planından dolayı  baskıların arttığı sırada bu planının ertelenmesi ile ilgili kimi haberler yayımlanmıştır. Amerika ise hala bu husustaki suskunluğunu sürdürmektedir. 
Aslında Batı Şeria'nın yüzde 30'unun işgal altındaki topraklara ilhak planı, ırkçı Yüzyıl Anlaşması planının bir parçasıdır. Çünkü Amerika'nın bu şeytani planı çerçevesinde Siyonist rejimin sorun yaşadığı bölgeler özellikle de Filistin ve Suriye toprakları, Siyonist rejime bırakılmak istenmektedir. 
Binyamin Netanyahu'nun ise bu küresel itirazlara nasıl tepki göstereceği bilinmiyor. Ancak görünen o ki bu planının hayata geçirilmesi de Netanyahu için bir avantajı olmayacaktır.  Çünkü bu durumda ilk olarak kabinesindeki çatlaklar büyüyecek ve ardından da Filistinli gruplar da bu plana azimli bir şekilde karşı çıkacaktır.

parstoday

Yorumlar