SİYONİST ASKERLER FİLİSTİNLİ GÖSTERİCİLERE ATEŞ AÇTI

 

Görüntülenme: 2013 Tarih: 23 Haziran 2020 11:36
SİYONİST ASKERLER FİLİSTİNLİ GÖSTERİCİLERE ATEŞ AÇTI

İşgalci İsrail’in güvenlik güçleri, Batı Şeria'nın Eriha kentinde düzenlenen "ilhak karşıtı" gösterilere katılan Filistinli protestoculara yönelik gerçekleştirdiği müdahaleler sırasında 9 Filistinliyi yaraladı.
 
Filistin Kızılay’ı yaptığı açıklamada, İsrail güçlerinin müdahalesi sonucu 4 Filistinlinin plastik mermiyle yaralandığına, 4 Filistinlinin de atılan gazdan etkilendiğine dikkat çekerek, yaralanan göstericilerin olay yerinde tedavi edildiğini kaydetti.
 
Yerel kaynakların aktardığı bilgilerde, Eriha kentinde girişlerin sağlandığı el-Hamra kontrol noktası başta olmak üzere bütün kapıların işgal güçleri tarafından kapatıldığı ve İsrail’in Batı Şeria’daki yasadışı Yahudi yerleşim birimleri ile Ürdün Vadisi’nin ilhak edilme planını protesto etmek için kente gelmek isteyen Filistinlilerin engellenmek istendiği belirtildi.
 
Batı Şeria'nın muhtelif bölgelerinden Eriha kentinde düzenlenen protestolara katılmak üzere gelen Filistinlileri taşıyan otobüsleri durduran İsrail güçleri, özel araçlarıyla seyahat edenlere de nereye gittiklerini sordu.
 
Diğer yandan işgalci askerler, Batı Şeria'nın Ramallah kentinde Filistinlilere ait olan toprakları işgal etmek suretiyle bölgeye yerleşen Yahudi yerleşimcilerin araçlarına molotof kokteylleri atan Filistinli bir genci gerçek mermiyle yaraladı.
 
Aynı zamanda İsrail’in işgal girişimlerini protesto eden bazı Filistinli göstericilerin, işgal güçleri tarafından gözaltınla alındığı ve nereye götürüldükleri hakkında bir açıklama yapılmadığı belirtildi.
 
Fetih Hareketi, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri ve Ürdün Vadisi'ni "ilhak" planına tepki göstermek için Eriha'da gösteri düzenlemişti.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar