NETANYAHU İLE GANTZ ARASINDA BATI ŞERİA'NIN İŞGALİ KONUSUNDA ANLAŞMAZLIK MI VAR?

 

Görüntülenme: 2045 Tarih: 22 Haziran 2020 13:41
NETANYAHU İLE GANTZ ARASINDA BATI ŞERİA'NIN İŞGALİ KONUSUNDA ANLAŞMAZLIK MI VAR?

İsrail merkezli İbranice yayın yapan haber ajanslarında yer alan bilgilere göre, Siyonist İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, kendisi gibi fanatik Yahudilerden olan koalisyon ortağı ve Savunma Bakanı Benny Gantz'a ya işgal altındaki Batı Şeria'da bunulan yasadışı Yahudi birimlerin "ilhak" planına destek vermesini ya da hükümeti feshederek yeniden erken seçim kararı almayı teklif ettiği bildirildi.
 
Siyonist girişimleri destekleyen yayınlar yapmasıyla bilinen Israel Hayom gazetesi, Netanyahu'nun Gantz'a, ya Ürdün Vadisi'ni ilhak planına destek vermesini ya da koalisyon hükümetini feshederek erken seçime gitme kararı alınması konusunda iki ayrı öneri sunduğunu yazdı.
 
İsrail’i zor bir hafta beklediğini yazan gazete, Yahudi yerleşim birimlerinin ilhak edilmesinin yanı sıra ülkedeki siyasi düzenin de sallantıda olduğunu vurguladı.
 
Israel Hayom gazetesi, işgal altındaki Batı Şeria’nın ve Ürdün Vadisi’nin ilhak edilmesi kararını onaylama mukabilinde ABD yönetiminin, Netenyahu’dan Mavi-Beyaz ittifakı lideri Benny Gantz ile işbirliği yapma şartını koşabileceğini belirterek, İsrail’in patlamaya hazır düdüklü tencere gibi olduğunu belirtti.
 
Diğer taraftan haberde, işgalci Netanyahu'nun Gantz'a ya ilhak planına destek vermesini ya da koalisyon hükümetini feshederek yeniden erken seçim kararı almayı önerdiği kaydedildi.
 
Bu nedenle gelecek birkaç günün yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinin yanı sıra, Netanyahu-Gantz ortaklığındaki koalisyon hükümetinin geleceği açısından da oldukça "kritik" olduğuna işaret edildi.
 
Netanyahu ile Gantz'ın imzaladığı koalisyon anlaşmasına göre, İsrail Başbakanı 1 Temmuz'dan itibaren Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri ve Ürdün Vadisi'nin "ilhakını" kabine veya Meclisin onayına sunabilecek.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar