SİYONİST REJİM ORDUSU YENİ BİR CASUSLUK BİRİMİ KURUYOR

 

Görüntülenme: 1589 Tarih: 20 Haziran 2020 14:31
SİYONİST REJİM ORDUSU YENİ BİR CASUSLUK BİRİMİ KURUYOR

Siyonist İsrail ordusu, casusluk alanlarında faaliyet gösterecek ve istihbarat amaçlı bilgi toplayacak yeni bir birimin kurulacağını duyurdu.
 
İbranice yayın yapan kanal-7 televizyonunun dün (19 Haziran Cuma) yayınladığı bir habere göre İsrail, işgal ordusu askerî istihbarat teşkilatı AMAN’ın 9900 isimli birliğine bağlı casusluk yapacak ve istihbarat amaçlı bilgi toplayacak yeni bir Hoverkraft biriminin kurulacağını duyurdu.
 
Kanal, Siyonist İsrail ordusunun, casusluk, istihbarat ve bilgi toplama alanlarında hizmet verecek olan Hoverkraft ve Drone'ların özelliklerinden en iyi şekilde yararlanmaya çalıştığını belirterek ordunun söz konusu araçlar sayesinde, özellikle zor hava koşullarında çalışmak için önemli ve stratejik bir avantaja sahip olduğuna dikkat çekti. 
 
AMAN
 
28 Aralık 1953'te kurulan AMAN, İsrail'in askeri istihbarat teşkilatıdır ve orduya bağlıdır. Askeri bilgileri toplar, değerlendirir ve tasnif eder. Gerçekte en önemli istihbarat teşkilatı olarak görülür.
 
AMAN’a bağlı 9900. birlik, Siyonist işgal rejimi ordusunun en önemli askerî, istihbarat ve teknik birimlerinden biri olarak görülmekte. Siyonist uzmanlar bu birlikle fazlasıyla övünmekte. Bu birlik hassas stratejik istihbarat sırları ile irtibat halindedir. Bu önemli özelliğinden dolayı da ordunun 8200. biriminden ayrılmış ve işgal rejimi ordusunun en önemli istihbarat birimine dönüşmüştür.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar