HUSAM BEDRAN: SİYONİST İSRAİL'İN İŞGALİNİ GERİ PÜSKÜRTECEK YENİ BİR DİRENİŞ DALGASININ BAŞLATILMASI GEREKİYOR

 

Görüntülenme: 2100 Tarih: 20 Haziran 2020 01:34
HUSAM BEDRAN: SİYONİST İSRAİL'İN İŞGALİNİ GERİ PÜSKÜRTECEK YENİ BİR DİRENİŞ DALGASININ BAŞLATILMASI GEREKİYOR

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim üyesi Husam Bedran, İsrail’in Batı Şeria’daki yasa dışı Yahudi yerleşim merkezlerinin ilhak yoluyla işgal edilmesinin sembolik olmaktan öte bölgede devasa krizlerin habercisi olduğunu söyledi.
 
Hareketin önde gelen liderlerinden olan Bedran, Twitter hesabından Batı Şeria’nın ilhakı öncelikli olarak gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
 
Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda Bedran, Batı Şeria’nın işgal edilen Filistin topraklarına ilhak edilmensinin, İsrail’in Filistin halkına karşı işlediği suçlar zincirine yeni bir halka daha olarak ekleneceğini belirterek, “Söz konusu planın hayata geçirilmesi durumunda Filistin’in, siyasi, ekonomik, sosyolojik, kültürel ve psikolojik alanlarda olumsuz etkileneceğini vurguladı.
 
“Filistin halkı, ilhak planlarını bertaraf edecek güce sahiptir”  diyen Bedran, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'nın bazı bölgelerini "ilhak" planına karşı bütün alanlarda ulusal birlik çağrısında bulundu.
 
İlhak planıyla İsrail’in belli bir Filistinli gurubunu veya siyasi bir partiyi hedef almadığını aktaran Hamas üyesi Bedran,  tüm Filistinlilerin işgal rejiminin hedefinde olduğunu belirtti.
 
Siyonist İsrail'in işgalini geri püskürtecek yeni bir direniş dalgasının başlatılmasının geerekliliğine işaret eden Bedran, gelecek intifadanın Filistin topraklarındaki mevcut durumun değişmesine büyük katkı sunacağını söyledi.
 
Bedran, Filistinlileri iç çekişmeleri ve bölünmeleri bir kenara bırakmaya ve İsrail’e karşı mücadele etmeye davet ederek, düşman İsrail’in planlarına odaklanılmadığı takdirde savaşı kazanmanın mümkün olamayacağının altını çizdi.
 
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Savunma Bakanı Benny Gantz'ın imzaladığı koalisyon anlaşmasına göre, İsrail Başbakanı 1 Temmuz'dan itibaren Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri ve Ürdün Vadisi'nin "ilhakını" kabine veya Meclisin onayına sunabilecek.
 
İsrail basını, koalisyon hükümetinin iki ortağı Netanyahu ile Gantz arasında "ilhak" planının nasıl uygulanacağı konusunda bazı fikir ayrılıkları olduğunu belirtiyor. 
 
 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar