HAMAS'TAN ÜRDÜN'E TEŞEKKÜR

 

Görüntülenme: 1756 Tarih: 19 Haziran 2020 13:29
HAMAS'TAN ÜRDÜN'E TEŞEKKÜR

Hamas'ın Arap ve İslami İlişkiler Birimi Başkanı İzzet er-Raşak, Ürdün'ün, işgal hükümetinin 'ilhak' planını reddeden onurlu duruşunu takdir etti.
 
Filistin İslami Direniş Hareketin (Hamas) Siyasi Birim üyesi İzzet er-Raşak, yaptığı yazılı açıklamada, "Ürdün'ün, işgal hükümetinin Batı Şeria ve Ürdün vadisindeki toprakları 'ilhak' planını reddeden tutumunu değerli buluyoruz." ifadelerini kullandı.
 
Er-Raşak, Ürdün'ün söz konusu tutumunu, "Filistin halkını destekleyen Ürdün Haşimi Krallığı'nın tarihi duruşunun bir uzantısı" şeklinde değerlendirdiğini belirtti. 
 
Açıklamasında er-Raşak, "Bu proje Filistin'in bugününe, geleceğine ve haklı davasına karşı ciddi bir tehdit teşkil ediyor. Aynı zamanda kardeş ülke olan Ürdün’ün ulusal güvenliği bakımından da tehlike arz ediyor." ifadelerine yer verdi.
 
Hamas'ın Arap ve İslami İlişkiler Birim Başkanı er-Reşak, bu ilhakı reddetme konusundaki cesur duruşu nedeniyle bazı kesimlerin Ürdün’e baskı ve siyasi şantaj yapma girişimlerini kınadığını vurguladı.
 
El-Raşak, tüm Arap ve İslam ülkelerinin hükümetlerini, işgalin Yahudileştirme ve ilhak projelerini reddetmek, Filistin halkını destekleyip haklarını korumak ve işgali sonlandırmak için güçlerini birleştirmeye çağırdı.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar