BATI ŞERİA'DA TUTUKLAMA FURYASI

 

Görüntülenme: 2252 Tarih: 19 Haziran 2020 12:33
BATI ŞERİA'DA TUTUKLAMA FURYASI

Siyonist İsrail güçleri bu sabah işgal altındaki Batı Şeria’da baskın ve tutuklama operasyonu gerçekleştirdi.
 
Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Siyonist İsrail ordusundan büyük bir birlik Tulkerem’in kuzeyinde kalan Kafin beldesinde Filistinlilerin evlerine baskınlar düzenledikten sonra 4 kişiyi tutukladı.  
 
İsrail ordusundan özel bir birim de, bu sabah Cenin şehrine ve şehirdeki mülteci kamplarına baskın düzenledikten sonra 3 Filistinli vatandaşı tutukladı. 
 
Diğer yandan, işgal güçleri, Kabatiye beldesinin doğusunda kalan bir mahalleye düzenlediği baskına karşı çıkan vatandaşlara yönelik plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz bombaları kullandı.
 
Selfit şehrinde ise işgal güçleri, esir Mustafa Asi’nin kardeşi Hazım Yakup Asi’yi evine baskın düzenledikten sonra tutukladı.  
 
Siyonist İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te Filistinlilere yönelik günlük gerçekleştirdiği tutuklama operasyonlarını sürdürüyor.
 
Sadece bu hafta içerisinde Siyonist İsrail güçleri, işgal altındaki Kudüs ve Batı Şeria'da 74 saldırı düzenledi ve bu saldırılarında, insan hakları kuruluşlarının verilerine göre 16’sı çocuk ve kadın olmak üzere 75 Filistinliyi tutukladı. 
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar