SURİYE'DEN ABD'NİN YENİ YAPTIRIMLARINA TEPKİ

 

Görüntülenme: 2226 Tarih: 18 Haziran 2020 21:27
SURİYE'DEN ABD'NİN YENİ YAPTIRIMLARINA TEPKİ

Suriye Dışişleri Bakanlığı bir bildiri yayımlayarak Amerika’nın Sezar yasası çerçevesinde Suriye’ye yaptırım dayatmasını uluslararası hukuka aykırı olduğunu ve insan haklarının açıkça ihlali sayıldığını vurguladı.

Suriye Dışişleri Bakanlığı Çarşamba günü yayımladığı bildiride, Amerika terör devleti işlediği cinayetlerin tarihinden esinlenerek kenti vatandaşlarına karşı ırkçılığın en kötü şeklini uygularken, insan haklarından söz etmeye asla hakkı olmadığını belirtti.

Bildiride, hiç kimse ABD Başkanı ve Washington yetkililerinin Suriye milletine destek yaftalarına inanmadığı, zira Amerika’nın bölgede yıkım ve istikrarsızlığı ve korsan İsrail çıkarlarına hizmet etmeyi amaçlayan politikaları gün yüzüne çıktığı kaydedildi.

Suriye Dışişleri Bakanlığı bildiride ayrıca Suriye milleti, devleti ve ordusu Amerika karşısında direnişe devam ettiğini ve şimdiye kadar terör örgütlerini yendikleri gibi Amerika’nın zalimane yaptırımlarını da boşa çıkaracaklarını vurguladı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo Çarşamba günü Suriye’ye dayattıkları yaptırımların yürürlüğe girdiğini açıkladı.

 

Amerika’nın Sezar yasası çerçevesinde dayattığı yaptırımların arasında Suriye lideri Beşar Esad ve eşi başta olmak üzere 39 şahsiyete yaptırım uygulanması da yer alıyor.

parstoday

Yorumlar