HAMAS'TAN ABBAS YÖNETİMİNE ÇAĞRI: SİYONİST İSRAİL İLE İLİŞKİYİ KESİN

 

Görüntülenme: 2194 Tarih: 17 Haziran 2020 23:08
HAMAS'TAN ABBAS YÖNETİMİNE ÇAĞRI: SİYONİST İSRAİL İLE İLİŞKİYİ KESİN

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim Üyesi Dr. Musa Ebu Merzuk, Filistin Yönetiminin, Siyonist İsrail’le ilişkileri kesmeden tek taraflı anlaşmaları iptal etmesinin bir anlamı olmadığını söyledi. 
 
Dr. Musa Ebu Merzuk Twitter üzerinden yayınladığı mesajda, ”Üzerinde durulması gereken en önemli konulardan biri; doğum ve ölüm kayıtları, sağlık, ticaret, su, elektrik, arazi, barınma, güvenlik, geçişler, vergi toplama, para hareketi ve banka gibi her işi kontrol eden Filistin Yönetimi ve İsrail’in arasındaki ilişkinin kesilmesidir.” ifadelerine yer verdi.  
 
Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, Filistin'in üst düzey isimleriyle işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentinde, Siyonist İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini "ilhak" planına karşı izlenecek yolu görüşmek üzere 20 Mayıs’ta bir araya gelmişti.
 
Toplantıda konuşan Abbas, "Filistin, Filistin Kurtuluş Örgütü’nün işgalci İsrail ve ABD ile yaptığı güvenlik anlaşması da dâhil yapılan hiçbir anlaşma ve mutabakata bağlı kalmayacaktır." demişti.
 
 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar