KORSAN İSRAİL HZ. İBRAHİM CAMİİ'NİN HER YERİNE KAMERA TAKTI

 

Görüntülenme: 2062 Tarih: 16 Haziran 2020 18:58
KORSAN İSRAİL HZ. İBRAHİM CAMİİ'NİN HER YERİNE KAMERA TAKTI

İsrail işgal kuvvetleri, işgal altındaki Batı Şeria’nın El-Halil kentinde yer alan ve 1994’te İsrail tarafından yarısı sinagoga dönüştürülen Hz. İbrahim Camisi’nin içine ve çevresine gözetleme kameraları yerleştirdi.
 
Hz. İbrahim Camisi’nin Müdürü Şeyh Hıfzı Ebu Sinine, işgal güçlerinin bugün (16 Haziran Salı) caminin avlusu, bahçesi, çatısı ve girişinde bulunan tüm güvenlik kameralarına yeni teller ve kablolar çekerek yenilediğini açıkladı.
 
Şeyh Ebu Sinine, İsrail güçlerinin camiye gelen her Müslümanı, köşelerde ve her kapıda bulunan modern güvenlik kameraları aracılığıyla büyük bir dikkatle izlediğini söyledi.
 
Ebu Sinine, işgalcilerin tüm bu adımlarının camiyi Yahudileştirmeye yönelik olduğunu gösterirken aynı zamanda ibadet özgürlüğüne, tüm insan hakları ve uluslararası sözleşmelere karşı açık bir ihlal olduğunu ifade etti.
 
El-Halil kentinde yer alan Hz. İbrahim Camisi, Mekke’deki Mescidi Haram ile Medine’deki Mescidi Nebevi ve Mescidi Aksa’dan sonraki en kutsal dördüncü cami sayılıyor.
 
İsrail'in 1967 yılından beri işgal altında tuttuğu Batı Şeria'nın el-Halil şehrinde bulunan cami, 25 Şubat 1994'te sabah namazı sırasında Müslümanların üzerine ateş açan Baruch Goldstein adlı Yahudi fanatiğin eyleminden sonra kapatılmış ve yeniden açıldığında ise yarısından fazlası Yahudilere tahsis edilmiş şekilde ikiye bölünmüştü.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar