HAMAS BATI ŞERİA'NIN İŞGAL PLANINA KARŞI YOL HARİTASINI BELİRLEDİ

 

Görüntülenme: 2440 Tarih: 15 Haziran 2020 08:53
HAMAS BATI ŞERİA'NIN İŞGAL PLANINA KARŞI YOL HARİTASINI BELİRLEDİ

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), İsrail’in Batı Şeria’daki yasadışı Yahudi Yerleşim merkezlerini işgal ettiği topraklara ilhak etme kararına karşı eyleme geçme sürecinin ilk adımlarının atıldığını duyurdu.
 
Hamas tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in uluslararası hukukun ve insani temayüllerin dışına çıkan işgal politikalarına maruz kalan Filistinlilerin, Batı Şeria’nın ilhak planına karşı başlatılan direniş sürecine var güçleriyle destek vereceğine şüphe duyulmadığı kaydedildi.
 
Hamas’ın önde gelen yöneticilerinden Salah el-Berdevil düzenlediği basın açıklamasında, “Hamas’ın, İsrail’in ilhak planına yönelik fitilini ateşlediği eylemler, devam eden direniş çalışmalarına yeni faaliyetlerin eklenmesi ve Filistinli bütün halkımızın ulusal cephede yer edinmesini sağlamayı amaçlayan bir dizi girişimlerden ibarettir.” ifadelerini kullandı. 
 
Siyonist İsrail ile yapılan bütün anlaşmalardan vazgeçilmesi gerektiğini vurgulayan el-Berdevil, Filistin davasının karşı karşıya kaldığı tehditlerle mücadele edebilmek için tam bir ulusal strateji oluşturulması çağrısında bulundu.
 
El-Berdevil, Batı Şeria’daki yasadışı Yahudi yerleşim birimlerinin ilhakı öncelikli olmak üzere İsrail’in Filistinlilere karşı uyguladığı baskı ve zorbalık merkezli siyasi politikaların bertaraf edilmesinin yolunun işgal rejimini meşru gören tüm anlaşmalardan çekilmekten geçtiğini belirterek, “Böylece birliğin tesis edilmesi ve ulusal gayretlerin başarısı yönündeki ilk adım atılmış olur.” dedi.
 
Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ)’nün toplantı düzenlenmesi için de çağrı yapan el-Berdevil, FKÖ'den İsrail'i tanımaktan vazgeçmesini ve Oslo Anlaşması'nı feshetmesini istedi.
 
İsrail’in işgaline karşı direnişe dayanan ulusal strateji anlaşması yapılmasını talep eden el-Berdevil, ayrıca İsrail ile güvenlik koordinasyonunun yasaklanması gerektiğini vurguladı.
 
ABD Başkanı Donald Trump'ın, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile 28 Ocak'ta Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında açıkladığı sözde Orta Doğu barış planında, Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim yerlerinin "İsrail'in toprağı" olarak kabul edilmesi ve Tel Aviv yönetiminin Filistin'e ait Ürdün Vadisi üzerindeki hakimiyetini sürdürmesi maddeleri yer alıyordu.
 
ABD ve İsrailli yetkililerden oluşan ortak komisyon, sözde barış planının ardı
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar