MUSTAFA EL BERĞUSİ'DEN KORSAN İSRAİL'İN BATI ŞERİA'YI İLHAK PLANI İLE İLGİLİ ÖNEMLİ UYARI

 

Görüntülenme: 2134 Tarih: 14 Haziran 2020 16:20
MUSTAFA EL BERĞUSİ'DEN KORSAN İSRAİL'İN BATI ŞERİA'YI İLHAK PLANI İLE İLGİLİ ÖNEMLİ UYARI

Filistin Ulusal Girişim Hareketi Genel Sekreteri Mustafa El-Berğusi, Siyonist İsrail’in Batı Şeria’daki bazı bölgeleri ilhak etme planının Filistin’i 224 adaya bölme anlamına geldiğini söyledi. 
 
“Batı Şeria Bizimdir” isimli bir televizyon programına konuk olarak katılan El-Berğusi, Siyonist İsrail’in ilhak planı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
 
Siyonist İsrail rejiminin ilhak planını biran önce hayata geçirmek için acele ettiğini vurgulayan El-Berğusi, İsrail’in, dünyanın korona salgınıyla meşgul olmasından faydalanmak istemesinin yanı sıra ABD’de ise Donald Trump’ın bu uğurda önümüzdeki aylarda yapılacak olan seçimlerde kaybetme riskini göz önüne aldığını belirtti.
 
El-Berğusi ilhak planını, “Siyonist İsrail Başbakanı, ilhak planını uygulayarak Siyonist hareketine hizmet etmiş olmakla birlikte ilhak planıyla kendine yönelen eleştirilere karşı iyi bir izlenim bırakmak istiyor.” şeklinde değerlendirdi. 
 
Siyonist İsrail rejiminin ilhak planına karşı yapılacak en büyük mücadelenin, Filistin Yönetimi’nin İsrail rejimiyle bütün anlaşmaları feshetmesi olduğunu belirten El-Berğusi, Filistin Yönetimi’nin ulusal bir mücadele girişimi başlatması ve ona öncülük etmesi gerektiğini söyledi. 
 
Siyonist İsrail rejimi 1 Temmuz'da Ürdün Vadisi ve Batı Şeria'daki bölgeleri ilhak etmek için bazı tedbirler alıyor. Filistinli uzmanlara göre İsrail, işgal altındaki Batı Şeria'nın yaklaşık yüzde 30'unu "ilhak" etmeyi planlıyor. 
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar