BAE SİYONİST İSRAİL'İN ÖNÜNÜ AÇIYOR

 

Görüntülenme: 2028 Tarih: 13 Haziran 2020 10:45
BAE SİYONİST İSRAİL'İN ÖNÜNÜ AÇIYOR

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE), Arap ülkelerinin çıkarlarını ve ulusal güvenliğini tehdit eden hedeflerine ulaşmasında İsrail’in önünü açtığını belirtti.
 
Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) 'nin Washington Büyükelçisi Yusuf el-Uteybe'nin Siyonist ideolojiyi destekleyen Yediot Ahronot Gazetesi'nde yer alan makalesi hakkında bir açıklama yaparak el-Uteybe'ye sert tepki gösterdi.
 
FHKC tarafından yapılan açıklamada, Yediot Ahronot Gazetesi'nde yayınlanan makalenin, BAE’nin Siyonist İsrail ile başlattığı kültürel normalleşme sürecine kazandırdığı yeni bir ivmenin tezahürü olduğunu vurguladı.
 
BAE’nin, körfezdeki diğer Arap ülkelerini de normalleşme sürecine katmak suretiyle normalleşme yolundaki rolünü daha da belirginleştirdiğine dikkat çekilen açıklamada, “Söz konusu makale, Trump’un projesini (Yüzyılın Anlaşması) ve bu plandan mütevellit olan Batı Şeria’nın ilhakını öngörün planlara Filistinlilerin boyun eğmesini hedefleyen bir baskı aracıdır.” ifadelerine yer verildi.
 
FHKC, İşgalci İsrail’in, Filistin davasını ve Filistin halkının haklarını yok sayan siyasi politikaların BAE tarafından desteklendiğine işaret etti.
 
Yapılan açıklamada, BAE’nin, Arap toplulukları ve bölgedeki diğer halkların çıkarlarını ve ulusal güvenlikleri bakımından tehdit teşkil eden İsrail’i, hedeflerini hayata geçirmesi için desteklediği vurgulandı.
 
FHKC, İsrail ile her alanda normalleşme girişiminde bulunan Birleşik Arap Emirlikleri’nin, İsrail’in varlığını ve işgalini meşrulaştırma konusunda takındığı tavrın çok tehlikeli olduğunu kaydetti.
 
Açıklamada, BAE’nin, İsrail’in Ortadoğu’ya ve dünyadaki diğer ülkelerle kontak kurmasında kapı görevini üstlendiği söylendi.
 
BAE'nin İsrail ile ortaklıklar geliştirme arayışının normalleşme çabaları olduğu aktarılan açıklamada, bu çabanın ise İsrail'in saldırgan ve yayılmacı tabiatını tanımadıklarının göstergesi olduğu bildirildi.
 
BAE'nin Washington Büyükelçisi Yusuf el-Uteybe’nin, işgalci İsrail'in izlediği politikalara tam destek veren Yediot Ahranot gazetesinde makalesi yayınlandı.
 
“Abu Dabi, İsrail'i bölgeye ve dünyaya bağlayacak açık kapı olabililir” diyen Uteybe, Siyonist gazeteye verdiği makalede, BAE'nin Lübnan Hizbullah'ını terör örgütü olarak sınıflandırması ve Hamas'ı kınamasıyla İsrail'e karşı ilk olumlu yaklaşımı sergilediğini ifade etmişti.
 
Uteybe makalesinde ayrıca, İsrail ve BAE ordularının bölgenin en güçlü orduları olduğunu iddia ederek, terör ve düşmanlar karşısında ortak endişeler taşıdığını kaydetmişti.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar