HALİD MEŞAL KATILDIĞI BİR TV PROGRAMINDA MERHUM RAMAZAN ŞALLAH'I ANLATTI

 

Görüntülenme: 2365 Tarih: 11 Haziran 2020 19:09
HALİD MEŞAL KATILDIĞI BİR TV PROGRAMINDA MERHUM RAMAZAN ŞALLAH'I ANLATTI

Hamas Hareketinin eski Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, vefat eden eski İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Dr. Ramazan Abdullah Şallah’ın, tutarlı yapı ve siyasi istikamet sahibi bir dava adamı olduğunu belirtti.
 
Şallah’ın hayatını konu alan bir televizyon programına katılan Meşal, büyük komutanın bilinen ve bilinmeyen yönlerine ve Filistin konusunda gösterdiği fedakarlıklara ışık tuttu.
 
Ramazan Şallah’ın, derin düşünen ve siyasi görüşlerinde çelişkilere mahal vermeyen bir direnişçi olduğunu belirterek, “Mücadele yolunda büyük tecrübeler edinmiş ve yüksek şuurlu biriydi. Gerek okuyarak ve gerekse de öğrendiklerini uygulayarak İslami ve insani kültürünü sağlamlaştırmıştı.” ifadelerini kullandı.
 
İslami Direniş Hareketi’nin (Hamas) liderliğini yapmış olan Meşal konuşmasında, “Ramazan Şallah, herkesle iyi geçinen ve herkesin sevgisini kazanmış, kullandığı kelimeleri özenle seçen, kardeşlerine ve misafirlerine karşı hoşgörülü ve oturduğu meclislere ünsiyet veren bir kişilikteydi.” dedi.
 
Meşal, “Şallah, aynı zamanda doğru zamanda doğru kararlar alan bir komutandı. Gelecek ile ilgili hedefleriyle ve aynı şekilde ilkelerinden taviz vermeyen ahlakıyla ön plana çıkıyordu.” dedi.
 
Şallah’ın, Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Fethi Şikaki’nin şehit edilmesinin ardından sorumluluk almak istemediğini ancak hareket mensuplarının ısrarları üzerine genel sekreterlik görevini üstelendiğini aktaran Meşal, İslami Cihad Hareketi’nin, Şallah’ın başına geçmesiyle büyük kazanımlar kazandığını ve beklenmedik başarılara imza attığını vurguladı.
 
Açıklamasında Meşal, “Şallah, büyük bir komutan, eşsiz bir düşünme kabiliyetine sahip ve kimsenin önceden kestiremediği yahut kavrayamadığı kararlar alabilen güçlü bir isimdi.” sözlerini ekledi.
 
Filistin'deki İslami Cihad Hareketi'nin eski genel sekreteri Dr. Ramazan Abdullah Şallah 6 Haziran Cumartesi akşamı, fedakârlık, cihad ve direnişin ardından uzun süre kendini uğraştıran bir hastalıktan sonra ahiret yolculuğuna çıktı.
 
Şallah, siyonist terör şebekesi Mossad'ın Malta'da düzenlediği suikastle şehit edilen Dr. Fethi Şikaki'nin ardından İslami Cihad Hareketi'nin genel sekreterliği görevini üstlendi.
 
İkinci intifada esnasında işgal yönetimi Şallah'ı, kendilerine yönelik olarak gerçekleştirilen birçok cihad eyleminden sorumlu olmakla suçladı. Bu eylemlerin gerçekleştirilmesi için emirlerin doğrudan ondan çıktığını iddia etti. Bu durum ise işgal yönetiminin onu sadece bir siyasi lider değil aynı zamanda askeri bir lider saymasına gerekçe gösteriliyordu.
 
2017 yılında ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Şallah'ı yakalanması istenenler listesine dâhil etti. O zaman dünyada onunla birlikte yakalanması istenen 26 kişi vardı.
 
Şallah'ın cenazesi, Suriye'nin başkenti Şam yakınlarındaki Yermuk Filistin Mülteci Kampı'nda bulunan Şuheda Mezarlığı'nda defnedildi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar