HAMAS'TAN DİRENİŞ ÇAĞRISI

 

Görüntülenme: 2574 Tarih: 11 Haziran 2020 13:11
HAMAS'TAN DİRENİŞ ÇAĞRISI

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın Siyasi Büro Üyesi Dr. Musa Ebu Merzuk, Batı Şeria’da işgalci İsrail’in ilhak planına karşı ulusal bir direnişin gerekliliğini vurgulayarak, bunun ancak Filistin halkının birlik sağlamasıyla mümkün olabileceğini belirtti. 
 
“Filistin el-Yevm” kanalında yaptığı açıklamalarda Filistin yönetimine, İsrail baskısından kurtulup Filistin halkını ilhak planına karşı direnişe sevk etmesi için çağrıda bulunan Dr. Ebu Merzuk, Mahmud Abbas’ın bunu yapması halinde Filistinlilerin onun yanında duracağını söyledi. 
 
Uzlaşma ve Birlik 
 
Dr. Ebu Merzuk, Fetih hareketinin liderlerinden Nebil Şaas ile telefon üzerinden yaptığı görüşmede, kendisine ilhak planına karşı direnişin ancak ulusal birliğin kurulması ile mümkün olabileceğini aktardığını açıkladı.
 
Merhum Ramazan Şallah’ın ulusal bir direniş başlattığını ve Fetih hareketi dışında herkesin desteğini aldığını belirten Dr. Ebu Merzuk, devam eden bu direnişe en çok bu zamanda ihtiyaç duyduklarını söyledi.
 
Dr. Ebu Merzuk, Fetih hareketinin liderleri ile Ebu Mazin’in (Mahmud Abbas), ulusal birliği istediklerinden emin olduğunu fakat buna güç yetiremediklerini bunun için cesarete ihtiyaç duyduklarını ifade etti. 
 
Hamas ve İslami Cihad Hareketi 
 
Dr. Ebu Merzuk, İslami Cihad Hareketi'nin merhum kurucu lideri. Dr. Fethi Şikaki ile arasında iki hareketin birliği konusunda görüşmeler sağladıklarını belirterek Hamas ve İslami Cihad Hareketi'nin aynı davaya sahip olduklarını söyledi. 
 
Filistin'deki İslami mücadelenin bir diğer kanadı durumundaki İslami Cihad Hareketi veya bir diğer adıyla Filistin'in Kurtuluşu İçin İslami Cephe Dr. Fethi Şikâki'nin öncülüğünde 1986 yılında kurulmuştur. 
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar