ABD VE SİYONİST İSRAİL IRKÇILIKTA BİRBİRLERİYLE YARIŞIYOR

 

Görüntülenme: 1930 Tarih: 01 Haziran 2020 13:45
ABD VE SİYONİST İSRAİL IRKÇILIKTA BİRBİRLERİYLE YARIŞIYOR

İşgal altındaki topraklardaki gelişmeler ve Amerika'daki olup bitenler Siyonist Rejim İsrail ve Amerika hükümetinde ırkçılığın doruk noktasının göstergesidir.

Siyonist Rejim İsrail askerleri  Cumartesi sabahı  zihinsel engelli Filistinli genç Ayad El Hallak'ı  işgal altındaki Kudüs'ün eski bölgesinde bulunan Babül Esbat bölgesinde  kurşunla hedef alıp şehit düşürdü.   Amerika'da da  siyahi Amerikan  vatandaşı  George Floyde ise geçen Pazartesi günü   Minnesota eyaletinin Mineapolis şehrinin beyaz polisi Dereck Chauvin'in şiddet dolu  müdahalesi ile öldürülmesi de dikkat çekicidir.  

İşgal altındaki topraklarda ve Amerika'da yaşanan gelişmelerin birçok ortak yanı bulunmaktadır. 

Siyonist İsrailli askerler tarafından  şehit düşürülen Filistinli genç, zihinsel engelli bir isimdi.  Siyonist Rejim İsrail'in bu cinayeti ise  insanlığa karşı  ve savaş suçunun örneğidir. Bu durum ise uluslararası ceza mahkemesi anlaşmasında  vurgu yapılan bir husus olmuştur.   Çünkü  savaşta hiçbir rolü olmayan, fiziksel ve zihinsel olarak engelli olan  silahsız bir insan  şehit düşürülmüştür.  Bu doğrultuda Filistin Kurtuluş  Örgütü Yürütme Komitesi sekreteri  Saib Arikat ise  zihinsel engelli Filistinli gencin Siyonist askerler tarafından  şehit düşürülmesine tepki olarak  Lahey uluslararası mahkemesinden  vakit kaybetmeden  Siyonist İsrail aleyhindeki  adli araştırmalarına hemen başlamasını istedi. 

Bu durum George Floyde için de geçerlidir.  Bu Amerikan vatandaşı da bir sivildi. Bu sivil Amerikan ise sadece renginin siyah olması, yani siyahilerden olmasından ötürü   beyaz Amerikan polisi tarafından feci şekilde tam şiddet içeren bir davranışla öldürüldü.     Burada bir başka önemli nokta  da Filistin dışişleri bakanlığının bildirdiğine göre  Siyonist Rejim İsrail'in  doğrudan  işgalci askerlere  Filistinlilerin katliam edilmesi emrini vermiştir.  Bu çerçevede Filistin dışişleri bakanlığı  bir mesaj yayımlayarak   Twitter mesajında   Minneapolis belediye başkanı ve gösteri yapanları   bu şehre ulusal muhafız birliklerini ve kurşun sıkmakla tehdit etti. 

Buradaki bir başka önemli nokta da  Ayad El Hallak'ın  şehit düşürülmesinin Filistin içinde geniş çaplı eleştiriler ve itirazlara yol açması ve işgal altındaki topraklarda bile Siyonist elebaşı Binyamin Netanyahu aleyhinde hareketliliğe yol açması idi.   Amerika'da  George Floyde'un  öldürülmesi bu ülkenin farklı eyaletlerinde geniş çaplı itirazlar ve gösterilere  yol açtı.   Bu durum ise bu ülkede hakim olan ırkçılığın şiddetli bir şekilde eleştirilmesine yol açtı.  Netanyahu kabinesi ise zihinsel engelli Filistinli gencin  şehit düşürülmesine  de kayıtsız kalmış ve Amerika başkanı Donald Trump da Tweetlerinde protestocuları  eşkıya olarak adlandırmıştı.  

 Trump ve Netanyahu'nun davranış  modelleri ise Amerika ve Siyonist Rejim İsrail'e ırkçılık düşüncelerinin her zamandan daha fazla hakim olduğunu gösteriyor.  Trump, Amerikan beyazlarını, Netanyahu da  işgal altındaki topraklardaki Yahudileri üstün ırk olarak tanıtıyor.  Filistinlilerin öldürülmesi hatta zihinsel engelli bir Filistinlinin öldürülmesi Netanyahu ve kabinesi için zevk verici olduğu gibi, Trump ve yakınları için de  siyahilerin öldürülmesi zevk verici bir durum sayılıyor. 

Bir başka önemli nokta  ise  kamuoyunun ve uluslararası toplumun Ayad El Hallak ve George Floyde'un öldürülmesini kınamasıdır. 

 

Ancak  her zamanki gibi   Avrupalı güçler de işgal altındaki topraklarda ve Amerika'daki bu cinayetlere sessiz kalması ve ırkçılığa karşı pasif tutum sergilemesi dikkat çekicidir. 

parstoday

Yorumlar