HAMAS SÖZCÜSÜNDEN MAVİ MARMARA AÇIKLAMASI

 

Görüntülenme: 2356 Tarih: 31 Mayıs 2020 21:56
HAMAS SÖZCÜSÜNDEN MAVİ MARMARA AÇIKLAMASI

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Sözcüsü Abdüllatif El-Kanu', Mavi Marmara katliamının 10. yıl dönümü münasebetiyle yaptığı açıklamada Gazze'de abluka altına alınan Filistinli halkla dayanışma çalışmalarının güçlendirilmesi çağrısında bulunarak uluslararası toplumdan ve dünyadaki tüm özgür insanlardan siyonist işgal yönetimine Gazze'ye uyguladığı ablukaya son vermesi için baskı yapmalarını istedi. 
 
El-Kanu' açıklamasında Mavi Marmara katliamının siyonist işgalin, Filistin halkıyla dayanışma içindeki Türklere karşı cinayet işleyen suçlu yöneticilerinin kirli ve kara yüzlerini ortaya çıkardığını, bunların mutlaka cezalandırılmaları ve uluslararası yargının karşısına çıkarılmaları gerektiğini vurguladı. 
 
El-Kanu', Mavi Marmara gemisinin şehitlerini ve yaralılarını selamladığını, onların ailelerinin gösterdiği fedakârlıkları da takdir ettiğini dile getirdi. Onların anılarının Filistin halkının ve dünyanın tüm özgür insanlarının kalplerinde yaşatılacağını belirterek "Türk dayanışmacıların temiz kanlarıyla verdikleri mesaj ve halkımıza gösterdikleri vefa halkımızın zihninden asla silinmeyecektir" dedi. 
 
El-Kanu' Gazze bölgesinin hâlâ insani açıdan büyük zorluklar
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar