HAMAS'TAN MESCİDİ AKSA ÇAĞRISI

 

Görüntülenme: 2310 Tarih: 28 Mayıs 2020 16:53
HAMAS'TAN MESCİDİ AKSA ÇAĞRISI

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) komutanlarından Nadir Savafita, Filistin halkının, her koşulda Mescidi Aksa’da bulunması ve kutsal bölgeyi işgalcilerden muhafaza etmesi gerektiğini belirtti.
 
Savafita yaptığı açıklamada, Mescidi Aksa’da İslami değerlere bağlılığın yoğunlaştırılmasıyla, işgalci İsrail zulmünün ve Batı Şeria’yı ilhak etme planlarının önüne geçilebileceğini vurguladı. 
 
Peygamber efendimizin (s.a.v) sünnetine ittibanın ve yürüdüğü yolda yürümenin Mescid-i Aksa’da 5 vakit farz namazını cemaatle kılmayı gerektirdiğine işaret eden Savafita, Filistin halkını Mescid-i Aksa’da namaz kılmaya çağırdı.
 
Öte yandan Savafita, Mescid-i Aksa kapılarının açıldıktan sonra 5 vakit namazın edasının korona salgını nedeniyle alınan önlem ve tedbirlere riayet edilerek kılınması gerektiğini söyledi.
 
Kudüs İslami Vakıflar Dairesi, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle 2 aydan uzun süredir kapalı olan Mescid-i Aksa’nın 31 Mayıs Pazar günü ibadete açılacağını duyurdu.
 
Salgın nedeniyle mart ayında önce kısmen, daha sonra tamamen ibadete kapatılan Mescid-i Aksa'da vakit ezanları okunmaya devam ediyor.
 
Kudüs İslami Vakıflar Dairesi, tüm vakit namazlarını sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlıyor.
 
 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar