HİZBULLAH LİDERİNDEN DİKKAT ÇEKİCİ AÇIKLAMALAR

 

Görüntülenme: 2779 Tarih: 27 Mayıs 2020 20:44
HİZBULLAH LİDERİNDEN DİKKAT ÇEKİCİ AÇIKLAMALAR

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri, Güney Lübnan'nın terör rejimi İsrail'den kurtarılışının 20. yıldönümü münasebetiyle yaptığı açıklamada, 'bölgedeki mevcut gelişmeler siyonist İsrail lehine değil' dedi.

Lübnan en'Nur radyosuna konuşan Nasrullah, İsraillilerin  bölgedeki yenilgilerine işaretle, 'Siyonist İsrail tarihin çöplüğüne karışacak' dedi.

Direniş güçlerinin başta askeri olmak üzere bütün alanlarla ilerlediğini belirten Nasrullah, işgal altındaki Filistin topraklarını sultasında bulunduran siyonist İsrail'in direnişin füzelerinin hedefinde olduğunu söyledi.

Korsan rejimin en büyük arzularından birinin Suriye'deki mevcut yönetimin devrilmesi olduğunu, ama bu arzularının gerçekleşmeyeceğini belirtene Nasrullah, Amerika'nın bölgedeki varlığına da işaretle, ''Amerika'nın bölgedeki direk varlığı onun müttefiklerinin zafiyeti ve direnişin gücünün göstergesidir' dedi.

Hizbullah'ın günümüzde 2000 yılındakinden çok daha güçlü olduğunu belirten Nasrullah, "Hizbullah hem üye hem de teçhizat bakımından iyi bir durumda. Siyonist uzmanlar da bunu defalarca itiraf etmişler. " dedi.

Batı Şeria'da yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinin "işgal topraklarına ilhak" planına da dikkati çeken Nasrullah, "İsrail 1982'de Ürdün'e karşı bir komplo kurmaktaydı, bugün de Batı Şeria'yı tamamen işgal etmeyi düşünerek yeni bir komplo peşindedir. Siyonistler bütün Filistin'i ele geçirmeye çalışarak anavatanlarına geri dönmek isteyen mültecilere Ürdün'ü onların alternatif vatanı olarak göstermek istiyorlar" değerlendirmesini yaptı.  

Hasan Nasrullah, Siyonist Rejim'in bölgedeki varlığının Amerika'nın verdiği desteklere bağlı olduğunu belirterek, "İsrail, meşru bir devlet değildir. Kalmamalıdır. Yok edilmesi gereken kesin bir şer ve kanser tümörüdür" ifadelerini kullandı.

 

Bilindiği gibi 25 mayıs 2000 tarihinde siyonist İsrail, Lübnan direniş güçlerinin mücadelesi karşısında Güney Lübnan topraklarından  çekilmek zorunda kalmıştı.

parstoday

NOT: Facebook kullanıcılarının ceza almadan bu haberi paylaşabilmeleri için haberde Seyyid'in fotoğrafını kullanmadık. 

Yorumlar