RUSYA'DAN KORSAN İSRAİL'E UYARI

 

Görüntülenme: 1975 Tarih: 26 Mayıs 2020 16:15
RUSYA'DAN KORSAN İSRAİL'E UYARI

İsrail'in mazlum Filistin halkı aleyhindeki yasa dışı girişimleri son yıllarda artmış ve özellikle Gazze Şerdi'nde işlediği katliamlara ilaveten Batı Şeria'da yerleşim alanlarını genişletmiştir. Bir diğer yandan ise Siyonist Rejim Temmuz 2020'de Batı Şeria'nın önemli bir kısmını işgal altındaki topraklara eklemek istiyor. Bu mesele ise Rusya'nın uyarılarına yol açmıştır.

Rusya dışişleri bakanlığı Filistin Özerk Teşkilatı'nın Amerika ve İsrail rejimi ile güvenlik alanındaki işbirliklerine son verme girişimine tepki olarak, " İsrail'in yayılmacı girişimleri  Filistin topraklarında şiddetin yeni dalgasına neden olurken bölge güvenliği için de tehdit oluşturacaktır." Şeklinde uyarıda bulundu.
Bildiride " Rusya'nın Batı Asya'da gerilimleri azaltmaya bağlı olmayan tek yanlı siyasetler uygulayan İsrail'e gereken uyarıda bulunduğu" belirtiliyor.  
Rusya dışişleri bakanı Sergey Lavrov da Çarşamba akşamı  Siyonist mevkidaşı Eşkenazi ile görüşmesinde Rusya'nın Batı Şeria'nın bazı bölümlerini işgal topraklarına ekleme girişimine karşı olduğunu belirtti. 
 Gerçekte Moskova İsrail'in girişimlerinin Filistin topraklarında gerilimleri ve çatışmaları arttırmaya neden olduğunu ve Batı Asya'ya yeni tehditler oluşturduğunu düşünüyor.  Halihazırda da İsrail'in direniş ekseni, Suriye ve Lübnan aleyhindeki hasmane girişimlerinden dolayı  bölgede gerilim iyice tırmanmıştır. 
Siyonist Rejim İsrail Temmuz ayından itibaren 1967'de işgal ettiği Batı Şeria'nın bazı bölümlerini işgal altındaki topraklara eklemek istiyor. Halihazırda Batı Şeria'nın yaklaşık yüzde 52'si  Siyonist Rejimin doğrudan işgali altındadır. Doğu Kudüs'teki 15 yasa dışı yerleşim alanının tesis edilmesinin yanı sıra, İsrail 2019 yılının sonunda da Batı Şeria'da 150 kadar yasa dışı yerleşim alanı ve 128 kadar da illegal karakol inşa etmiştir. Yaklaşık 670 bin kadar Siyonist de bu yerleşim alanlarına yaşıyorlar. 
İsrail'in bu planı  Washington'un topyekun destekleri ile gerçekleşmiştir.  Amerika başkanı Donald Trump 2020 Ocak ayının sonunda Beyaz Saray'da Binyamin Netanyahu ile birlikte, sözde Filistin meselesini çözen Yüzyılın Anlaşması planını açıkladı. 
Bu şeytani plana göre  Kudüs şehri tamamen Siyonist Rejimin başkenti olarak kontörlü bu rejime bırakılacak, ve sadece etrafındaki bazı bölgeler Filistin devletine bırakılacaktır. Anlaşma, İsrail'in  Batı Şeria'nın yüzde 30'u kadarını işgal topraklarına katmasına da yeşil ışık yakmıştır.  
Yüzyılın Anlaşması ise Rusya dahil uluslararası tarafların yoğun muhalefetine neden olmuştur. Rusya'nın özel Batı Asya temsilcisi ve dışişleri bakan yardımcısı Mihail Bogdanov'un söylediğine göre "Moskova açısından  Washington'un Yüzyılın Anlaşması projesinin  desteklenmesi  Filistin-İsrail sorunlarının çözülmesi için etkili olmayacaktır."
Aynı zamanda bu  proje Filistinlilerin de ciddi muhalefetine neden olmuştur. Filistin özerk teşkilatı bile şom Yüzyılın Anlaşması planını reddederek Siyonist Rejimin Batı Şeria'nın önemli bir kısmını, Amerika'nın destekleri ile işgal altındaki topraklara ekleme girişimine sert şekilde karşı çıkmıştır. 
Filistin Kurtuluş Örgütü yürütme komitesi  sekreteri Saib Arikat ise Cuma sabahı  Filistin özerk teşkilatının  Amerika merkezi istihbarat teşkilatı ile güvenlik işbirliklerinin sonlandığını bildirip bu kararını Amerikalılara da duyurduklarını açıkladı. 
 Bu açıklama, Özerk Teşkilatı başkanı Mahmut Abbas'ın, geçen Salı günü   Batı Şeria'nın bazı bölümlerinin işgal topraklarına eklenme kararına tepkisi ardından ve dünya Kudüs günü kutlamaları sırasında  geldi. Saib Arikat şöyle bir vurguda da bulundu: "Filistinliler bizzat güvenlikleri, yasaları ve kamu düzenlerini koruyacaklardır."
Siyonist rejimin illegal planına, 4'lü komitenin 3 üyesi yani Birleşmiş Milletler, AB ve Rusya tarafından gelen muhalefet, Amerika'nın Siyonist rejime verdiği karşılıksız desteğe ve korsan rejimin kınanmasına dair bir başka kanıttır.

parstoday

Yorumlar