HAMAS'TAN SUUDİ ARABİSTAN'DA ESİR TUTULAN FİLİSTİNLİLERLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMA

 

Görüntülenme: 2415 Tarih: 26 Mayıs 2020 11:02
HAMAS'TAN SUUDİ ARABİSTAN'DA ESİR TUTULAN FİLİSTİNLİLERLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın Filistin dışındaki başkanı Mahir Salah, Ramazan bayramı münasebetiyle Suudi Arabistan'daki Filistinli tutuklulara yönelttiği mesajında "Sizin özgürlüğünüz hareketin öncelikli konuları arasındadır ve sizin hapisten çıkarılmanız için çalışmalarını yürütmektedir" dedi.
 
Salah açıklamasında Suudi Arabistan'daki Filistinlilerin herhangi bir suç işlemeleri sebebiyle değil, Filistin halkının vatanını ve kutsal mekanlarını haksız bir şekilde işgal altında tutan işgalciden kurtarmak ve topraklarına geri dönmesini sağlamak için çalışanlarla yardımlaşmaları sebebiyle haksız bir şekilde ve zulmen hapse atıldıklarını söyledi.
 
Salah tutuklulara şöyle seslendi: "Sizin serbest bırakılmanızın, özgürlüklerinizin geri verilmesinin ve ailelerinize karışmanızın hareketin önceliklileri arasında olduğuna güveniniz tam olsun."
 
Hamas'ın bu amacın gerçekleşmesi için siyasi, diplomatik, yasal, kitlesel ve daha başka yollardan hangisiyle olursa olsun mümkün olan çabalarının hiçbirini esirgemeden devam ettirdiğini belirtti.
 
Salah açıklamasında; "Ümmetimizde iyiliğin mevcut olduğuna ve kıyamete kadar da olacağına güveniyoruz. Bir gün suların kendi mecralarında akacağı, hakkın sahibine verileceği ve zulmedene karşı mazluma insaf edileceği kesindir" dedi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar