NETANYAHU HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

 

Görüntülenme: 1821 Tarih: 26 Mayıs 2020 01:29
NETANYAHU HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

Siyonist rejim İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, hakkında açılan yolsuzluk davası nedeniyle ilk kez hakim karşısına çıktı.

Terör rejimi İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hakkında açılan yolsuzluk davasının görülmesine dün başlandı. Netanyahu, ilk duruşmaya katılmak için işgal altındaki Doğu Kudüs'teki bölge mahkemesi binasına gitti. Yoğun güvenlik önlemleri altında mahkeme binasına ulaşan Netanyahu, duruşma öncesi yaptığı açıklamada hakkında açılan davanın kendisini devirmeyi hedeflediğini söyledi.

Kudüs Mahkemesi, 4 gün önce Netanyahu'nun koronavirüs önlemleri ve hakkındaki suçlamaları bilmesini gerekçe göstererek duruşmaya katılmama talebini reddetmişti. Terör rejimi İsrail Başsavcısı Avichai Mandelblit, 21 Kasım 2019’da Netanyahu hakkında 3 ayrı yolsuzluk dosyası nedeniyle dava açılmasına karar vermişti.

Netanyahu'nun "Bezeq medya şirketinin en büyük hissedarı Elovitch ile ilişkileri ve Bezeq'e ait bir internet sitesinde lehine yayın yapılması karşılığında imtiyaz sağlandığı" iddiaları hakkında 4000 numaralı dosya için düğmeye basıldığı duyurulmuştu.

Son dosyanın dışında Netanyahu hakkında iki yolsuzluk soruşturması daha bulunuyor. Irkçı rejim İsrail polisi daha önceleri  1000 ve 2000 numaralı yolsuzluk soruşturmalarının tamamlandığını bildirmişti.

 

Açıklamada, Netanyahu'nun "rüşvet aldığı, yolsuzluk yaptığı ve görevi kötüye kullandığına" dair yeterli delile ulaşıldığı belirtilerek, savcıya iddianame hazırlaması tavsiyesinde bulunulmuştu.

parstoday

Yorumlar