FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD HAREKETİ'NDEN KUDÜS GÜNÜ AÇIKLAMASI

 

Görüntülenme: 2566 Tarih: 24 Mayıs 2020 21:38
FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD HAREKETİ'NDEN KUDÜS GÜNÜ AÇIKLAMASI

Filistin İslami Direniş Hareketi genel sekreteri Ziyad el'Nehale, Özerk Filistin Yönetiminin siyonist rejim İsrail'le ilişkilerin kesilmesine dair Mahmud Abbas'ın açıklamasını ciddi bulduklarını belirterek Abbas'ın bunu yürürlüğe geçirmek için yol bulması gerektiğini söyledi.

Filistin İslami Cihad Hareketi genel sekreteri, Kudüs Günü münasebetiyle yaptığı konuşmada, ''Abbas'ın konuşması Kudüs Günü'yle aynı zamanda açıklandı ve Filistin milleti 'Kudüs', 'Filistin'in başkenti şiarıyla birlik olmalıdır'' dedi. 

Nehale, özerk Filistin yönetiminin içeride birliği güçlendirmek için  büyük adım atması beklentisinde olduklarını belirterek, ''Mahmud Abbas'tan farklı bir bakışla ve parti hassasiyetinden uzak bir şekilde Gazze Şeridi'ne bakmasını bekliyoruz' dedi. 

Filistin İslami Cihad Hareketi genel sekreteri, Kudüs Günü'nün, şom 'Yüzyılın Anlaşması'na karşı Filistinlilerin  vahdet günü olması gerektiğini belirterek, İslam ve Arap ümmetinin ve devletlerinin  Kudüs'e sahip çıkmaları gerektiğini bildirdi.

Nehale, ABD ve ırkçı İsrail ortaklı sözde 'Yüzyılın Barış Anlaşması'nın bu zamana kadarki en kötü anlaşma olduğunu belirterek bu anlaşmayla beraber Filistin'den diğer bütün Arap ülkelerine işgal ve yayılmacılık dahil siyonistlerin siyasetlerinin yürürlüğe gireceği uyarısında bulundu. 

 

Filistinli şahsiyet, Filistin halkının ellerindeki minimum imkanla terör rejimi İsrail'e karşı mücadeleyi sürdüreceklerini bildirirken, İran'ın onca yaptırım ve baskılara rağmen Filistin Meselesi'nde sergilediği tutumu ve desteğinin takdire şayan olduğunu söyledi.

parstoday

Yorumlar