MİKE POMPEO: ABD İSRAİL VE ALMANYA'NIN YANINDADIR

 

Görüntülenme: 2486 Tarih: 24 Mayıs 2020 04:03
MİKE POMPEO: ABD İSRAİL VE ALMANYA'NIN YANINDADIR

Amerikan dışişleri bakanı Mike Pompeo, Dünya Kudüs Günü'yle aynı zamanda yaptığı açıklamada, siyonistlerin cinayetlerine ve onun batılı destekçilerine yönelik himayetlerini sürdürdüklerini belirterek, 'ABD, Almanya ve İsrail'in yanındadır' dedi.

İRNA'nın haberine göre, Mike Pompeo, twitterden yazdığı mesajda İran  dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif'in Amerika'nın ırkçı İsrail'in cinayetlerini ve terörist girişimlerini  dolaylı ve dolaysız olarak desteklediği suçlamasına da cevap niteliğinde yazsa da cinayetlere desteklerine değinmeksizin, ''İnanması zor ama bazı İranlı yetkililer, Hitler'in soykırım isteğini yansıtıyorlar" iddiasında bulundu.

İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, dün gece twitterdan attığı mesajda, 'Amerikalı yetkililer, İsrail'in Filistin topraklarında bütün cinayetlerinde ve işgali dahil çocukların Amerikan silahlarıyla öldürülmesinde ortaktır' cümlesini geçmişti. 

 

İran dışişleri bakanı dün ayrıca Filistinlilerin Yahudiler aleyhinde işlenen batı medeniyetinin cinayetinin bedelini ödememeleri gerektiğini bildirmişti. 

parstoday

Yorumlar