HİZBULLAH LİDERİ: FİLİSTİN TOPRAKLARI VE KUDÜS'Ü KURTARMANIN TEK YOLU DİRENİŞTİR

 

Görüntülenme: 2935 Tarih: 23 Mayıs 2020 17:50
HİZBULLAH LİDERİ: FİLİSTİN TOPRAKLARI VE KUDÜS'Ü KURTARMANIN TEK YOLU DİRENİŞTİR

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri , terör rejimi İsrail'in eninde sonunda çökeceğini belirterek, 'asıl savaşımız Amerika iledir'' dedi.

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Dünya Kudüs Günü münasebetiyle bir konuşma yaptı.

Irkçı İsrail rejimini "gayri meşru, gaspçı ve işgalci bir rejim" olarak nitelendiren Nasrullah, "Bu rejimin hayatta kalması anlamsızdır. İşgal altındaki topraklara getirenler kendi ülkelerine dönmeleri gerekiyor. Aslında bir fesat mikrobu olan Siyonist Rejim’in meşruiyeti yoktur. Bu rejim mutlak bir kötülüktür" dedi.

Nasrullah, "Ne yaptırımlar, ne savaş, ne de siyasi ve ekonomik baskılar Hizbullah'ın Filistin tutumu ve bu yöndeki direnişini değiştiremez" ifadesini kullandı.

“Filistinli olan veya olmayan hiç kimse Filistin’deki toprakların bir kısmını Siyonistlere devretme hakkına sahip değildir. Sebebi gayet basit: Filistin’deki kutsal değerler tüm İslam Ümmeti'ne ait” diyen Hizbullah lideri, işgal altındaki Filistin toprakları ile Kudüs'ü kurtarmanın tek yolunun direniş olduğuna dikkati çekti.

Kudüs’ü özgürleştirme mücadelesi hakkında Nasrullah, şu açıklamalarda bulundu: "İşgal altındaki Filistin topraklarının özgürlüğü için silahlı direnişe inanıyoruz."

Filistinlilerin haklarının zaman ilerledikçe ortadan kalkmayacağını vurgulayan Seyyid Hasan Nasrullah, "Siyonist rejim Filistinlilerin haklarını yağmaladı ve tüm dünya bu yağmayı tanısa bile, onu tanımayacağız" açıklamasını yaptı.

Asıl düşmanın ABD olduğunu belirten Nasrullah, “Şu anda savaştığımız gerçek düşman Amerika Birleşik Devletleri. ABD, politikalarını tüm ülkelere empoze etmek için Siyonist Rejim’i bölge ülkelerine dayatmaya çalışıyor. Günümüzde bazı ülke liderlerinin Siyonist Rejim'le dostane ilişkiler kurup Filistinlilere baskı yapma yoluna başvurduğuna tanık oluyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Devrik Saddam rejiminin İran'a saldırması, Suudi rejiminin Yemen'e saldırmasının temelinde siyonist İsrail lehine dengeyi değiştirmenin bulunduğunu ve direniş cephesini zayıflatmanın ve ırkçı İsrail'in güvenliğinin garanti altına alınmasının hedeflendiğini belirten Lübnan Hizbullah Hareketi lideri İran'la ilgili de şöyle dedi:  "Bugün İran İslam Cumhuriyeti'ne karşı en büyük baskı ve yaptırımlar uygulandığına tanık oluyoruz. Bu baskılar ve yaptırımların temel nedeni aslında İran'ın direniş ekseninde önemli rol almasıdır. Siyonist Rejim'in İran ve ABD arasında çatışma yaratma çabası başarısız olmuştur." 

parstoday

Not: Facebook kullanıcılarının ceza almadan bu haberi paylaşabilmeleri için haberde Seyyid'in fotoğrafını kullanmadık. 

Yorumlar