SİYONİST ASKERLER BATI ŞERİA'DA FİLİSTİNLİLERE SALDIRDI

 

Görüntülenme: 2386 Tarih: 22 Mayıs 2020 03:38
SİYONİST ASKERLER BATI ŞERİA'DA FİLİSTİNLİLERE SALDIRDI

Dün Batı Şeria’da Yahudi yerleşimciler saldırı girişiminde bulunurken Ramallah ve Tubas’ta çıkan çatışmalarda işgal güçleri Filistinli bazı vatandaşları yaraladı.
Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, Yahudi yerleşimciler, Nablus’un güneyindeki Yatma beldesine saldırdıktan sonra 2 Filistinli vatandaşı yaraladı. 
Batı Şeria’nın kuzeyindeki yahudi yerleşimi dosyasından sorumlu olan Gassan Dağlıs, Rehalim yerleşim merkezindeki Yahudilerin, Filistin vatandaşı Muhammed Casır’ın Yatma’daki evine saldırdıkları sırada 2 vatandaşı yaraladıklarını belirtti. Saldırıda bir Filistinlinin bacağı kırılırken, diğerinin ise başından yara aldığı öğrenildi.
Diğer yandan Tubas beldesinde işgal güçleriyle yaşanan çatışmalarda Filistinli bir genç kurşunla yaralandı.
Yerel kaynakların ifadelerine göre, işgal güçlerinin vatandaşlara yönelik göz yaşartıcı gaz bombasını kullanması sonrasında yaşanan çatışmalarda Filistinli bir genç ayağından gerçek mermiyle vuruldu. Ayrıca Ramallah’ta yaşanan çatışmalar sırasında aralarında öğrencilerin de olduğu birkaç Filistinli vatandaş tutuklandı.
İşgalci İsrail'in 1967'de işgal ettiği Batı Şeria'da 250'den fazla yasa dışı Yahudi yerleşim birimi bulunuyor. Bu yerlerde ikamet eden 400 binden fazla Yahudi yerleşimci, Batı Şeria'da işgal altında yaşayan Filistinliler için hayatı daha da zor hale getiriyor.
 
 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar