AB'DEN KORSAN İSRAİL'E İLHAK PLANI ÇAĞRISI

 

Görüntülenme: 1804 Tarih: 17 Mayıs 2020 06:43
AB'DEN KORSAN İSRAİL'E İLHAK PLANI ÇAĞRISI

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josef Borrell, İsrail'i işgal altında olan Batı Şeria'nın ilhakı planından vazgeçirmenin gerekliliğini belirtti. 
Borrell dün gece dışişleri bakanları toplantısından sonra basına yaptığı açıklamada, birliğin her türlü diplomasi yoluna başvurarak Filistinliler, Araplar ve İsraillilerle ilhak konusu hakkında iletişime geçeceğini söyledi.  
Borrell açıklamasında, tek taraflı herhangi bir eylemden kaçınılması gerektiğini vurguladı.
Avrupa Birliği dışişleri bakanları video konferans yoluyla gerçekleştirdikleri toplantıda, Ortadoğu'daki çatışmalara bir çözüm bulmak için gelecekteki çalışma olasılıklarını ele aldı.
Uluslararası hukuka her yerde saygı duyulması gerektiğine işaret eden Borrell, birliğin yeni İsrail hükümetinin farklı konuları ele almak için kendileriyle iletişim kurmasını beklediğini ifade etti. 
Borrell daha önce yaptığı açıklamasında, “AB'nin, İsrail'in 1967'den bu yana işgal altındaki Filistin topraklarındaki yerleşim yeri politikasına ilişkin tutumu nettir ve değişmemiştir. AB, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararları uyarınca İsrail'in Batı Şeria'da egemenliğini kabul etmemektedir." değerlendirmesinde bulunmuştu.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar