ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜNDEN GASIP İSRAİL'E KINAMA

 

Görüntülenme: 2093 Tarih: 16 Mayıs 2020 15:27
ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜNDEN GASIP İSRAİL'E KINAMA

Uluslararası Af Örgütü Ürdün nehri batı yakanın bir bölümünü işgal edilen Filistin topraklarına ilhak için Siyonist rejimin planına Amerika’nın desteğinin, bu rejim tarafından insan haklarının daha fazla ihlaline devam için yeşil ışık olduğunu belirtti.

Fars Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre Uluslararası Af Örgütü dün 14 Mayıs tarihinde twitter sayfasından paylaştığı mesajda, “Amerika’nın israil’in batı yakadan bazı bölümleri ilhak planına karşılıksız desteği, Amerika ve israil’in nasıl da kendilerini yasaların üstünde bildiklerini açıkça gösteriyor” yazdı.
Uluslararası Af Örgütü bu planın uluslararası hukukun ihlali olduğunu belirterek, dünya toplumundan korsan rejimin yasadışı ilhak planını kabul etmemelerini ve işgal edilen topraklarda yerleşim alanlarının yasadışı olduğunu vurgulamalarını istedi.
Söz konusu örgüt uluslararası insan hakları yasaları uyarınca benzer planların Siyonist rejimin işgalci bir güç olarak sorumluluklarını değiştirmediğini ve Filistin halkını da aynı yasalar uyarınca sahip olduğu destekten mahrum bırakmayacağını belirtti.
Amerika dışişleri bakanı Mike Pompeo Çarşamba günü işgal edilen topraklara giderek batı yakanın bir çok bölgesinin işgal edilen topraklara ilhakına destek verdiklerini duyurdu. 

parstoday

Yorumlar