SİYONİST İSRAİL'DE YAYINLANAN BİR GAZETEYE KONUŞAN MİKE POMPEO YİNE İRAN'A SALDIRDI

 

Görüntülenme: 2093 Tarih: 13 Mayıs 2020 07:15
SİYONİST İSRAİL'DE YAYINLANAN BİR GAZETEYE KONUŞAN MİKE POMPEO YİNE İRAN'A SALDIRDI

Amerika Dışişleri Bakanı Mike Pompeo Washington yönetiminin İran karşıtı hasmane tutumunun devamında, beyaz sarayın İran karşıtı stratejisi sadece iktisadi yaptırımlarla sınırlı olmadığını belirtti.

Salı günü İsrail’de yayımlayan bir gazeteye konuşan ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, işgal altındaki toprakları ziyaretinin amacını siyonist rejim elebaşıları ile Yüzyılın anlaşması adlı şom planı, korona virüs salgını ile mücadeleyi ve İran’ın nükleer tehditleri hakkında istişarelerde bulunma şeklinde açıkladı.

İran karşıtı yaygaralarını sürdüren Mike Pompeo şöyle dedi:

Amerika Başkanı Donald Trump defalarca İran’a karşı stratejisi sadece iktisadi yaptırımlarla sınırlı olmadığını ve Tahran yönetimi uluslararası standartlara göre davranıncaya dek diplomatik inzivaya itilmesini de kapsadığını belirtmiştir.

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo ayrıca BM’nin İran’a dayattığı silah ambargosu Ekim ayında sona erdiği takdirde Tahran yönetimi eski gücüne bir ölçüde yeniden kavuşarak nükleer silah üretimi ile sonuçlanacak tehlikeli programlarını sürdüreceğini iddia etti.

 

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo işgal altındaki topraklara yaptığı ziyareti sırasında siyonist rejim Başbakanı Netanyahu ile Batı Şeria’nın bazı bölgelerini işgal altındaki topraklara ilhak etme kararını görüşecek.

parstoday

Yorumlar