HAMAS: FİLİSTİNLİ ESİRLER ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞUNCAYA KADAR DİRENİŞE DEVAM EDECEĞİZ

 

Görüntülenme: 2109 Tarih: 11 Mayıs 2020 16:06
HAMAS: FİLİSTİNLİ ESİRLER ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞUNCAYA KADAR DİRENİŞE DEVAM EDECEĞİZ

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın esirler dosyası sorumlusu ve hareketin Siyasi Birim üyesi Musa Dudin, İsrail zindanlarında esir olarak tutulan Filistinlilerin, hürriyetlerine kavuşuncaya kadar mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.
 
Basın açıklaması yapan esirler dosyası sorumlusu Dudin, resmi makamlar başta olmak üzere tüm sivil toplum kuruluşları ve Filistinli grupların esirlerin hukukunu savunma konusunda üstüne düşeni yapması gerektiğini belirterek ancak bu şekilde ciddi bir tutum sergilenebileceğini kaydetti.
 
Filistin halkının, İsrail’in baskılarına boyun eğmediğini gösteren faaliyetlerin yürütülmesi çağrısında bulunan Dudin, “Esirler ve aileleri, bu dünyada sahip olduğumuz en değerli varlıklarımızdır. Esirler, halkımızın vicdanında merkezi noktada yer alan milli bir meseledir.” ifadelerini kullandı.
 
Siyonist İsrail’in, Filistinli esirler adına maaş hesabı açan bankalar hakkında yasal işlemler başlatmasının garipsenecek bir durum olmadığına dikkat çeken Musa Dudin, “İşgal rejimi, serbest bırakıldıktan sonra bile yurtdışına çıkma yasağı getirdiği esirlerin, attığı her adımı izleyerek hayatlarının her alanında takibe devam ediyor” şeklinde konuştu.
 
 
İsrail Makamlarından Bankalara Tehdit
 
Son dönemde bazı eski esirler, Filistin bankalarından bazılarının kendileriyle iletişime geçerek "İsrail'in tehditleri nedeniyle" banka hesaplarının kapatıldığına ilişkin tebligatta bulunduğunu ifade etmişti.
 
Filistin Esirler Cemiyeti, geçen ay İsrail makamları tarafından Filistinli tutuklular ve aileleriyle iletişime geçerek banka hesabı açan tüm şahıs ve kurumların takibata uğrayacağı ve cezalandırılacağına dair askeri bir karar alındığını duyurmuştu.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar