HAMAS SİYASİ BÜRO ÜYESİ VE FİLİSTİN DAVASININ ÖNEMLİ İSİMLERİNDEN AHMED EL KURD BUGÜN HAKK'A UĞURLANDI

 

Görüntülenme: 2418 Tarih: 10 Mayıs 2020 19:52
HAMAS SİYASİ BÜRO ÜYESİ VE FİLİSTİN DAVASININ ÖNEMLİ İSİMLERİNDEN AHMED EL KURD BUGÜN HAKK'A UĞURLANDI

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro üyelerinden ve Filistin davasının önemli şahsiyetlerinden olan Ahmed El-Kurd'un cenazesi bugün Gazze'de büyük bir kalabalık tarafından kaldırıldı. 71 yaşındaki Ahmed El-Kurd dün gece teravih namazı esnasında bir kalp krizi ve inme geçirmesi sonucu vefat etmişti.
 
Ahmed El-Kurd'un cenaze namazı Gazze'nin Orta Bölge vilayetine bağlı Deyru'l-Belah'ta geniş bir arazi üzerinde kılındı. Büyük bir kalabalığın katıldığı cenaze namazının ardından El-Kurd'un naaşı Deyru'l-B elah Mezarlığı'na defnedildi.
 
Cenaze namazına Filistin'deki siyasi liderlerden ve hükümet yetkililerinden birçok kişi katıldı. Cenaze töreninde yapılan konuşmalarda El-Kurd'un bütün hayatı boyunca Filistin davasına büyük hizmetlerde bulunmuş önemli bir dava lideri ve hareket önderi olduğu dile getirildi.
 
Siyasi çalışmalarının yanı sıra özellikle insani yardım ve hayır çalışmalarında öne çıkan Ahmed El-Kurd daha önce Sosyal İşler Bakanlığı görevinde bulunmuştu. 2005 yılında Deyru'l-Belah şehrinin belediye başkanlığına seçilmiş ve birkaç yıl bu görevi yürütmüştü. Uzun yıllar insani yardım çalışmalarıyla öne çıkan ve Gazze'deki İslami yardım kuruluşlarının da ileri gelenlerinden olan Cemiyetu's-Salahi'l-İslamiye'nin başkanlığını yürüttü.
 
Ahmed El-Kurd, ailesinin Askalan'a bağlı koyünden, 1948 işgalinden sonra Gazze'ye göç etmesinden sonra dünyaya gelmişti.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar