HAMAS FİLİSTİNLİ ESİRLERİN BANKA HESAPLARININ DONDURULMASINA TEPKİ GÖSTERDİ

 

Görüntülenme: 1796 Tarih: 09 Mayıs 2020 08:31
HAMAS FİLİSTİNLİ ESİRLERİN BANKA HESAPLARININ DONDURULMASINA TEPKİ GÖSTERDİ

Filistin İslami Direniş hareketi (Hamas), esirlerin banka hesaplarının kapatılmasını ve haklarından mahrum edilmelerini şiddetle kınadı. 
Hamas sözcülerinden Fevzi Berhum yaptığı yazılı açıklamada, esirlerin banka hesablarının kapatılmasına yönelik Filistin ulusal bankalarının aldığı kararı, işgalci İsrail’in diktelerine olumlu cevap vermek anlamına geldiğini ve kararın Filistin halkına, değerlerine karşı yapılan riskli bir sapma olduğunu belirtti. 
Berhum, ”Bankaların, esirlerin başlarına dikilmiş bir kılıç değil onların yardımcısı, geleceklerini yıkan değil esir çocuklarına onurlu bir hayat sağlayan kurmalar olması gerekir" diyerek bankaların Filistinli esirlere karşı sorumluluğuna vurgu yaptı. 
Berhum açıklamasında,”Ömürlerini Filistin’in özgürlüğüne, gasp edilen hakları savunmaya adamış bu cesur esirler halkımız için birer sembol ve simgedir. Onlara karşı sorumluluğumuz banka hesaplarını dondurmak değil hakları için mücadele etmektir” ifadelerine yer verdi. 
Ayrıca Berhum, Filistin haklının gücünün yettiği kadar bu kutsal davaya, esirlerin meşru haklarını savunmaya destek vermesi gerektiğine işaret ederek her bireyin bu alınan keyfi kararlara karşı çıkıp kınaması gerektiğini belirtti. 
Berhum, bu hakkın korunmasında üzerine düşeni yerine getirmesi için ulusal para kurumuna, ulusal bankaların İsrail'in politika ve kararlarına boyun eğerek hayata geçirdikleri uygulamalarına izin vermemesi çağrısında bulundu.
İşgal rejiminde İbranice yayın yapan Kanal 7 televizyonu, işgalci İsrail’in esirlerin maaşlarının banka hesapları üzerinden yatırılması konusunda bankaları uyardığını açıklamıştı. 
Diğer taraftan Batı Şeria'daki işgal ordusunun askeri komutanı tarafından imzalanan askeri kararnameye göre, esirlerin maaşları tedavülü yasak olan paralardan sayılacak ve görüldüğü yerde söz konusu paralara el konulacak.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar