HAMAS'TAN GASIP İSRAİL'İN BAŞLATTIĞI 7 BİN YENİ YERLEŞKE İNŞA ETME PLANINA SERT TEPKİ

 

Görüntülenme: 2098 Tarih: 07 Mayıs 2020 16:50
HAMAS'TAN GASIP İSRAİL'İN BAŞLATTIĞI 7 BİN YENİ YERLEŞKE İNŞA ETME PLANINA SERT TEPKİ

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden ve milletvekili Fethi el-Karavi, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail rejiminin, işgal altındaki el-Halil şehrinde yer alan Hz. İbrahim Cami’nin yakınında bulunan yasa dışı Yahudi yerleşim birimine 7 bin ek konut inşa edilmesine onay vermesinin İslami değerlere karşı tehlikeli bir saldırı olduğunu belirterek söz konusu karara sert tepki gösterdi.
 
Milletvekili el-Karavi, yeni Yahudi yerleşim birimlerinin inşa edilmesinin çok büyük tehditlerin bir parçası olduğuna işaret ederek, emperyalist ABD’nin açık desteğini arkasına alan Siyonis İsrail’in yakın bir zamanda Batı Şeria’yı ilhak kararını uygulamaya hazırlandığını vurguladı.
 
Filistin’deki bölünmelerin son bulmaması ve Arap ülkelerinin İsrail ile normalleşme sürecinden vazgeçmemesi durumunda Filistin davasının büyük bir krizle karşı karşıya kalacağını söyleyen el-Karavi, Filistinliler başta olmak üzere bütün Müslümanlara, işgalci İsrail’e karşı birleşme ve en kısa zamanda fiili adımlar atma çağrısında bulundu.
 
Jerusalem Post gazetesinde yer alan haberde, işgal rejimi Savunma Bakanı Naftali Bennett'in Batı Şeria'nın güneyindeki yasa dışı Efrat Yahudi yerleşim birimine 7 bin konut inşasına onay verdiği belirtildi.
 
ABD Başkanı Donald Trump'ın 28 Ocak'ta sözde Orta Doğu barış planını açıklamasının ardından İsrail, işgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerine yeni konut inşasına hız verdi.
 
İsrail yönetimi, sadece Şubat ayında Doğu Kudüs ve Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim birimlerine 9 bine yakın ek konut inşa edileceğini duyurmuştu.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar