GASIP İSRAİL BATI ŞERİA'DA 7 BİN YERLEŞKE İNŞA EDECEK

 

Görüntülenme: 2313 Tarih: 06 Mayıs 2020 16:23
GASIP İSRAİL BATI ŞERİA'DA 7 BİN YERLEŞKE İNŞA EDECEK

İsrail işgal hükümeti, bugün işgal altındaki Batı Şeria'nın güneyinde, 7 bin Yahudi yerleşim birimi inşa etme kararını onayladı.
 
İşgal rejiminde yayınlanan Jerusalem Post gazetesinde yer alan habere göre, Siyonist İsrail Savunma Bakanı Naftali Bennett, işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan yasa dışı Yahudi yerleşim merkezlerine 7 bin ek konut inşa edilmesine onay verdi.
 
İşgalci İsrail’de en çok okunan gazetelerin başında gelen Jerusalem Post gazetesinde yer alan haberde, Savunma Bakanı Bennett'in Batı Şeria'nın güneyindeki yasa dışı Efrat Yahudi yerleşim birimine 7 bin konut inşasına onay verdiği belirtildi.
 
Filistin merkezli haber kaynaklarında, söz konusu Yahudi yerleşim birimi inşası kararının, ABD Başkanı Donald Trump'ın Siyonist işgal yönetimi Başbakanı Benyamin Netanyahu ile 28 Ocak'ta Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında açıkladığı sözde Ortadoğu barış planında, Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim merkezlerinin "İsrail' toprağı" olarak kabul edilmesi yönündeki açıklamasından sonra geldiğine dikkat çekildi.
 
Siyonist İsrail yönetimi, sadece Şubat ayında Doğu Kudüs ve Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim merkezlerine 9 bine yakın ek konut inşa edileceğini duyurmuştu.
 
İsrail'in 1967'de işgal ettiği Batı Şeria ve Kudüs'te 270'den fazla Yahudi yerleşim merkezi bulunuyor. Bu bölgelerde ikamet eten 650 bine yakın Yahudi işgalci işgalin boyunduruğu altında yaşayan Filistinlilerin hayatını daha da zorlaştırıyor.
 
Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki topraklarda bulunan tüm Yahudi yerleşim merkezleri yasa dışı kabul ediliyor.
 
 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar