KASSAM TUGAYLARI MÜCAHİDİ ŞEHİT OLDU

 

Görüntülenme: 3200 Tarih: 06 Mayıs 2020 21:11
KASSAM TUGAYLARI MÜCAHİDİ ŞEHİT OLDU

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları, günün erken saatlerinde Gazze’de direniş için kazılan tünelde çalıştığı sırada harekete mensup bir mücahidin şehadete kavuştuğunu duyurdu. 
Kassam Tugayları yaptığı basın açıklamasında, tünel kazısında çalıştığı sırada şehadete kavuşan mücahidin, Gazze’nin Zeytun mahallesinden 25 yaşındaki Mümin Ahmed Ebu Hacer olduğunu söyledi. 
Kassam Tugayları açıklamasında, “Ebu Hacer Allah yolunda cihad eden, bedeller ödeyen, fedakâr, cefakâr ve mübarek bir hayattan sonra Rabbine kavuştu. Onun temiz, pak ve asil şehitlerden olduğuna inanıyor ve öyle kabul ediyoruz.”  ifadelerine yer verdi. 
Açıklamanın devamında, Allah’tan onun şehitlerden kabul etmesi, cennetin geniş bahçelerinde barındırması temenni edilip ailesine ve yakınlarına güzel sabırlar vermesi için dua edildi.
Ayrıca açıklamada, Filistin şehitlerinin kanının, Filistin'i özgürleştirme yolunda bir meşale olduğu ve işgalciler topraklarını terk edinceye kadar onları yakan bir ateş olarak kalacağı ifade edildi. 
Onlarca Filistinli direniş mücahidi, işgalci İsrail’in zulmüne karşı yapılan savunma amaçlı eğitim ve hazırlık çalışmalarında şehit oldu. 
Siyonist işgal rejiminin Filistinlilere yönelik saldırıları ve özellikle Gazze bölgesine yönelik tehditleri devam ettiğinden Filistinli direnişçiler de savunma amaçlı eğitim ve hazırlık çalışmalarını sürdürüyorlar. Bu çalışmalarda zaman zaman kazalar meydana geldiği ve ölüm ya da yaralanmaların olduğu ifade ediliyor. Filistinli direniş grupları bu tür olaylarda hayatlarını kaybedenleri de hazırlık şehidi olarak tanımlıyorlar.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar