ABD'Lİ ESKİ DEMOKRATLAR BATI ŞERİA'NIN İLHAK EDİLMESİNE KARŞI ÇIKTI

 

Görüntülenme: 2633 Tarih: 06 Mayıs 2020 16:39
ABD'Lİ ESKİ DEMOKRATLAR BATI ŞERİA'NIN İLHAK EDİLMESİNE KARŞI ÇIKTI

Amerika’da demokrat partinin bazı eski temsilcileri partilerinden korsan İsrail’in Batı Şeria’yı ilhak etme kararına karşı sert tutum sergilemesini istedi.

Siyonist rejim medyasında çıkan habere göre, Amerika’nın demokrat partisinden 30 eski temsilci partinin milli komitesine yazdıkları mektupta, Tel aviv’in Batı Şeria’nın bazı bölgelerini işgal altındaki topraklara ilhak etme kararına ciddi tepki vererek Filistin milletinin haklarına yönelik daha fazla sorumluluk sergilemesini istediler.

Mektupta Filistin – İsrail münakaşasının çözümü sürekli işgale, yerleşke inşaatı ve Batı Şeria’nın herhangi bir bölgesini ilhak kararına karşı açık muhalefet ve yine terör, şiddet ve kışkırtmalarla muhalefet ve yine Filistin milletinin güvenlik ve özgürlüğü başta olmak üzere haklarını güvence altına almak gibi temellere dayatması gerektiği vurgulandı.

Amerika Başkanı Donald Trump 28 Ocak 2020’de siyonist rejim Başbakanı Benyamin Netanyahu’yu da yanına alarak Yüzyılın anlaşması adlı şom planı açıkladı. Filistin milletinin tüm haklarını hiçe sayan bu plana göre Kudüs siyonist rejime verilecek, Filistinli mülteciler bir daha anavatanına dönemeyecek, Filistin devleti Batı Şeria ve Gazze şeridinden geriye kalan küçük bir alanda kurulacak.

 

Ancak Trump’ın bu şom planı uluslararası arenada geniş muhalefetle karşılaştı. Bu arada İsrail Başbakanı Netanyahu ve koalisyon ortağı Beni Gantz, Batı Şeria’nın bazı bölgelerini işgal altındaki topraklara ilhak edilmesini öngören bir anlaşma imzaladı. Filistinli direniş grupları ise siyonistlerin işgal planının doğuracağı sonuçların hakkında Tel aviv’i uyarıyor.

parstoday

Yorumlar