SİYONİST REJİM YILBAŞINDAN BU YANA YÜZLERCE KUDÜSLÜYÜ TUTUKLADI

 

Görüntülenme: 2621 Tarih: 06 Mayıs 2020 20:57
SİYONİST REJİM YILBAŞINDAN BU YANA YÜZLERCE KUDÜSLÜYÜ TUTUKLADI

Filistin Esir Kulübü bugün, İsrail işgal kuvvetlerinin 2020 yılının başından bu yana aralarında çocuk ve gençlerin de bulunduğu 600'den fazla Kudüslüyü tutukladığına dair bir rapor yayınladı.
 
Esir Kulübü yayınladığı raporda, koronavirüs salgınının yayılma riskine rağmen işgal güçlerinin, her gün yaptığı tacizler ve tutuklamalarla Kudüs halkını hedef aldığını göstediğini belirtti.
 
Son olarak bugün şafak vakti işgal güçleri, aralarında FKÖ'ye bağlı Kudüs Ulusal Halk Kongresi Genel Sekreteri Bilal en-Netişe ile yardımcıları Imad el-Eşheb ve Imad Avad, iş adamı Mustafa Ebu Zehra, gazeteci Tamir Ubeydat, aktivist Ranya Hatim'in de bulunduğu 13 Filistinliyi gözaltına alındı.
 
Söz konusu raporda, işgal güçlerinin son yıllarda Kudüs Valisi Adnan Gays'ı 15 kez gözaltına aldığı son olarak Nisan ayının başında Gays'ı ve Filistin Yönetimi’ne bağlı Kudüs İşleri Bakanı Fadi el-Hedmi'yi evlerine düzenlediği baskınla gözaltına aldığı belirtildi.
 
Esir Kulübü, Kudüs'teki tutuklamaların geçen yılın ortasından bu yana diğer ilçelere kıyasla el-İseviyye ilçesinde en yüksek orana çıktığına dikkat çekti.
 
Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te sıradan hale gelen gözaltılardan sonra aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Filistinlilerden bazıları günlerce gözaltı merkezlerinde tutuluyor.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar