NETANYAHU YÜKSEK MAHKEMEYİ TEHDİT ETTİ

 

Görüntülenme: 1844 Tarih: 05 Mayıs 2020 14:46
NETANYAHU YÜKSEK MAHKEMEYİ TEHDİT ETTİ

Korsan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, İsrail yüksek mahkemesinin yeni kabineyi kurma yetkinliğini ele almasına tehditle cevap verdi.

İsrail medyasında çıkan habere göre, siyonist Başbakan Netanyahu, yüksek mahkeme, kendisinin mavi beyaz ittifakı ile yeni kabineyi kurma sürecine müdahale etmemesi gerektiğini belirtti.

Netanyahu yüksek mahkemeden yeni kabineyı kurmasına müdahale etmemesini istediği açıklamada, aksi takdirde mahkeme son bir yılda İsrail’de seçimlerin dördüncü kez düzenlenmesinden sorumlu olacağını kaydetti.

Korsan İsrail yüksek mahkemesi Pazartesi günü 9 saat süren oturumunda Netanyahu’nın mavi beyaz ittifakı ile yeni kabineyi kurmasına yönelik davaları ele aldı mahkemenin Perşembe günü Netanyahu’nun kabineyi kurma yetkinliğine sahip olup olmadığına dair nihai kararını açıklayacağı belirtildi.

Netanyahu ve yeni kabineyi kurma çabası hakkında sekiz dava bulunduğu, bunlardan beşi Netanyahu’nun fesat suçları ve geriye kalanı da mavi beyaz ittifakı ile koalisyon hükümeti kurma çalışmasıyla ilgili olduğu anlaşılıyor.

 

Netanyahu, siyonist rejimin 72 yıllık şom tarihinde İsrail yargısı tarafından rüşvet, yolsuzluk ve emanete ihanetle suçlanan ilk Başbakan sayılıyor.

parstoday

Yorumlar