FACEBOOK ONLARCA FİLİSTİNLİ GAZETECİ VE AKTİVİSTİN HESAPLARINI KAPATTI

 

Görüntülenme: 1954 Tarih: 05 Mayıs 2020 05:11
FACEBOOK ONLARCA FİLİSTİNLİ GAZETECİ VE AKTİVİSTİN HESAPLARINI KAPATTI

Facebook, dün akşam, öncesinde hiçbir uyarı yapmadan ve makul bir sebep göstermeden onlarca Filistinli aktivistin ve gazetecinin hesabını kapatırken bazılarına ise sitenin politikalarını ihlal ettiklerini bildirdi.
 
Sada Sosyal Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Filistin’de ikamet eden onlarca Filistinlinin kendilerine ulaşarak, kişisel Facebook sosyal medya hesaplarının her hangi bir gerekçe gösterilmeden kapatıldığını bildirdiklerini ifade etti.
 
Kapatılan hesapların tekrar aktif edilmesi için Facebook’a bildirmek üzere bir liste hazırlığı içerisinde olduklarını ifade eden Sada Sosyal Merkezi, söz konusu hesapların çoğunun, hesapların doğal olarak günlük Filistin durumuyla ilgili haberleri yayınlamak için kullanan gazetecilere ve aktivistlere ait olduğuna dikkat çekti.
 
Sada Sosyal Merkezi ayrıca hesapları yasaklanan gazetecilerin bir listesini Facebook yönetimine göndereceklerini belirterek, "İşgalci İsrail, internette ve tüm sosyal medyada Filistin içerikli haber ve paylaşımlara kısıtlama getirmeye çalışıyor." dedi.
 
WhatsApp Filistinli gazetecilerin hesaplarını engelliyor
 
Dünyanın popüler anlık mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp, İsrail’in geçen yıl işgal altındaki Gazze’ye saldırıları sırasında onlarca Filistinli gazetecinin hesaplarını engellemişti.
 
Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, sosyal medya devi Facebook'un bünyesinde bulunan WhatsApp, Filistinli gazetecilere ait telefon numaralarını engellenme gerekçesini "hesap etkinlikleri ve hizmet koşullarını ihlal etmek" olarak açıklamıştı.
 
Facebook'un da bir ayı aşkın süredir Filistinli gazetecilere veya yerel basın kuruluşlarına ait yüzlerce hesabı engellediği belirtildi.
 
İsrail'in geçen yıl düzenlediği Gazze saldırıları sırasında WhatsApp'tan "hizmet politikalarını ihlal ettikleri gerekçesiyle telefon numaralarının kullanıma yasaklandığı" mesajı alan Filistinli gazeteciler duruma tepki göstermişti.
 
 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar