SAMİ EBU ZÜHRİ: İSRAİL TANKININ BAŞARAMADIĞINI BAZI SİYONİSTLEŞMİŞ ARAPLAR DA BAŞARAMAYACAK

 

Görüntülenme: 2407 Tarih: 30 Nisan 2020 05:05
SAMİ EBU ZÜHRİ: İSRAİL TANKININ BAŞARAMADIĞINI BAZI SİYONİSTLEŞMİŞ ARAPLAR DA BAŞARAMAYACAK

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Suudi Arabistan'ın MBC kanalının, Filistinlileri şeytanlaştırmak ve İsrail işgalini meşrulaştırmak için yayınladığı dizinin hedefine ulaşamayacağını söyledi. 
Hareketin sözcülerinden Sami Ebu Zühri Twitter'dan paylaştığı mesajında: "İsrail tankının başaramadığını, bazı siyonistleşmiş Araplar da başaramayacak." dedi.  
Merkezi Birleşik Arap Emirlikleri'nde olan ve tüm Arap dünyasına yönelik yayın yapan, Suudi Arabistan'ın MBC kanalı tarafından yayınlanan Ummu Harun dizisinde, işgalci İsrail’in propagandası yapılıyor ve yaptıkları zuluümler örtbas edilmeye çalışılıyor. Dizide Filistin topraklarını gasp etmiş Yahudi karakterinin, Arap izleyicileri arasında kötü olan profilini olumlu yönde değiştirme çabası var. 
Ramazan’ın ilk günlerinde gösterilmeye başlanan Ummu Harun dizisinde, senaryoyu tasarlayanların kafalarına göre 1940'lı yıllarda Kuveyt'teki Müslümanlar, Hıristiyanlar ve Yahudi azınlık arasındaki ilişkiler ele alınıyor. Ayrıca siyonist hareketin ve Filistin'deki Büyük Felaket'in öne çıktığı dönemde güya yahudi azınlığın ırkçı ve sistematik ayrımcı politikalar yüzünden vatanlarından kovulmalarından sonra İsrail'de maruz kaldıkları zorluklar öne çıkarılıyor.
Söz konusu "Mahrac 7" ve "Ümmü Harun" isimli diziler başta Filistin olmak üzere pek çok Arap ülkesinden izleyicilerin tepkisine neden oldu. 
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar