BÜYÜK ŞEYTAN ABD'DEN SİYONİST REJİME BATI ŞERİA DESTEĞİ

 

Görüntülenme: 2352 Tarih: 28 Nisan 2020 13:03
BÜYÜK ŞEYTAN ABD'DEN SİYONİST REJİME BATI ŞERİA DESTEĞİ

Trump hükümeti Siyonist Rejim İsrail'i desteklemek adına görülmemiş adımlar atmıştır. Bu çerçevede Siyonist Rejimin Batı Şeria'nın bazı bölümlerini topraklarına ilhak planını desteklemiştir. İsrail'in bu girişimi ve Washington'un bu planı desteklemesi ise küresel eleştirilere neden olmuştur.

Bu doğrultuda BMT, AB ve Amerika'nın küresel rakibi Rusya da  ortak bir görüş çerçevesinde Telaviv'in toprak ilhak ve yayılmacı siyasetine karşı ve Beyaz Saray'ın bu siyasete destek çıkmasına tepki gösterdi.   
 

Bu doğrultuda BMT'nın Batı Asya özel temsilcisi Nikolay Mladenov  İsrail'in bu projesinin hayata geçmesinin bölgenin barışı için artan bir tehdit olacağını söyledi. Mladenov, Netanyahu ve Benny Gantz'ın  koalisyon hükümeti kurmak için vardıkları anlaşmaya değinerek onların Batı Şeria'nın bazı bölümlerini  Ocak 2020'nin başından itibaren İsrail'e ilhak etmek istediklerini bildirdi.   Onların hedefi Trump'ın tam destek verdiği dönemde bu şom planı gerçekleştirmektir.  Amerika dışişleri bakanı Mike Pompeo ise bu hususta şöyle bir açıklamada bulundu:"   Batı Şeria topraklarının ilhakı hususunda karar vermek Telaviv'e aittir. Bu İsrail'in kararıdır. "

Buna rağmen Washington'un Avrupalı ortakları bile Siyonist Rejimin bu kararından memnuniyetsizliklerini bildirmişlerdir. Avrupa Birliği dış siyaset temsilcisi Josep Borrel ise  bu birliğin  İsrail'in Batı Şeria'nın topraklarına hakimiyetini kabul etmeyeceğini, tanımayacağını belirtti. 

Borrel'in bu alanda yayılmadığı bildiride  AB'nin  uluslararası kurallar ve BMT Güvenlik Konseyi kararları doğrultusunda İsrail'in Batı Şeria'da hakimiyetini tanımadığı ve her türlü toprak ilhakının   uluslararası kuralların ciddi ihlali olduğu belirtilmektedir. 

Avrupa Birliği ve Fransa, Britanya ve Almanya gibi farklı Avrupa ülkeleri de Siyonist Rejim Koalisyon hükümetinin  bu projesine karşı olduklarını bildirmişlerdir. 

Rusya da dörtlü komiteye ülkelerden biri ve de Batı Asya'daki önemli aktör olarak Siyonist Rejim İsrail'in bu girişimine karşı çıkmıştır.   Rusya dışişleri bakanlığı sözcüsü Maria Zaharova ise yayımladığı bildiride  Siyonist Rejim İsrail siyasetlerinden dolayı duyduğu kaygıyı dile getirerek  bu rejimin Batı Şeria'nın bazı bölümlerini topraklarına ilhak projesinin  Filistin sorununun çözülme sürecini sabote edeceğini belirtti. 

Pratikte dörtlü komitenin üç üyesi yani BMT, Avrupa Birliği ve Rusya tarafından Siyonist Rejimin yasa dışı girişimlerine karşı koyulan küresel tepki   Amerika'nın dörtlü komitenin üyesi olarak yalnızlaşmasının bir başka örneğidir. Amerika kayıtsız şartsız bir şekilde Siyonist Rejim İsrail'i desteklemekte ve İsrail'in insanlık dışı ve izah edilmez girişimlerinin kınanması karşısında da sessiz kalmıştır. 

Halihazırda Batı Şeria bölgesinin yüzde 52'si kadarı Siyonist Rejim İsrail tarafından doğrudan işgal edilmiştir.  Doğu Kudüs'teki 15 yasa dışı yerleşim alanına ilaveten 2019 yılının sonunda  Batı Şeria bölgesinde 150 yerleşim alanı ve 128 de emniyet merkezi inşa edilmiştir.   Bu alanlarda ise yaklaşık 670 bin Siyonist yaşamaktadırlar. 

BMT ve birçok ülke de Siyonist Rejim İsrail'in Batı Şeria'daki yerleşim alanları inşasını yasa dışı olarak sayıyor. Çünkü bu rejim 1967 savaşında bu bölgeyi işgal etmiş ve Cenevre konvansiyonuna göre işgalcilerin işgal topraklarında her türlü alan inşa etmesi de yasaklanmıştır.  BMT 242 sayılı kararı da Siyonist işgalcilerin 1967 yılında işgal ettikleri topraklardan çıkmalarına vurgu yapıyor. 

 

Buna rağmen Siyonist elebaşısı Binyamin Netanyahu  Donald Trump'ın tam desteği sayesinde Yüzyılın Anlaşması planını öne sürerek  hem Siyonist yerleşim alanlarının inşasını sürdürmüş hem de koalisyon hükümetindeki yoldaşı Benny Gantz'ı yanına almış ve Batı Şeria'nın başka bölümlerini de topraklarına ilhak etmek istiyor. Halbuki bu girişime karşı küresel tepkiler ise Siyonist İsrail'in günden güne yalnızlaşmasına ve  bu rejimin insanlık dışı ve yasa dışı girişimlerinin ve Trump'ın bu sürece destek vermesinin kınanmasına neden olmuştur.  

parstoday

Yorumlar